2024/04/20

 

SAVIVALDYBĖS REITINGAS SMUKTELĖJO ŽEMYN

Tiek pagal šią savaitę paskelbtus Laisvosios rinkos instituto savivaldybių reitingus, tiek pagal praėjusią savaitę skelbtus Vilniaus politikos analizės instituto savivaldybių gerovės indeksus – Kupiškio rajono savivaldybė gale. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Tiek pagal šią savaitę paskelbtus Laisvosios rinkos instituto savivaldybių reitingus, tiek pagal praėjusią savaitę skelbtus Vilniaus politikos analizės instituto savivaldybių gerovės indeksus – Kupiškio rajono savivaldybė gale.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos laisvosios rinkos institutas paskelbė 2018 metų savivaldybių indeksus. Kupiškio r. savivaldybė šiemet užima 44–48 vietą pagal mažųjų savivaldybių indeksą. Šia vieta ji dalijasi su Skuodo, Joniškio, Rokiškio ir Biržų rajonų savivaldybėmis. Pernai su šešiais rajonais dalijomės 37–43 vieta.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kaip atrodome tarp kaimynų

Atskirai vertintos šešios didžiųjų miestų savivaldybės ir kitos mažosios savivaldybės. Panevėžio miestas patenka į didžiųjų savivaldybių grupę ir vertintas atskirai, užėmė 5 vietą. Čia pirma vieta atiteko Klaipėdai, netikėtai aplenkusiai Vilnių.

Savivaldybių indeksą sudaro trys rodiklių grupės („Savivaldybė gyventojui“, „Savivaldybė investuotojui“ ir „Savivaldybės valdymas“). Šias tris rodiklių grupes sudaro 9 indekse vertinamos sritys („Komunalinės paslaugos“, „Transportas“, „Švietimas“, „Sveikata ir socialinė rūpyba“, „Investicijos ir plėtra“, „Mokesčiai“, „Biudžetas“, „Turto valdymas“ ir „Administracija“), kurios susideda iš 58 rodiklių.

Iš Panevėžio apskrities rajonų daugiausia reitingo balų (60) surinko Panevėžio rajono savivaldybė. Ji tarp visų mažųjų šalies savivaldybių dalijasi 9–11 vieta su Tauragės ir Kėdainių savivaldybėmis. Antra vieta atiteko Pasvalio r. (52 balai), užėmusiam 31 vietą. Kupiškėnai su rokiškėnais, biržiečiais, skuodiškiais ir joniškiečiais dalijasi 44–48 vietas (47 balai iš 100).

Pagal Laisvosios rinkos instituto paskelbtus savivaldybių reitingus apskrityje bent esame nebepaskutiniai, kaip neseniai paskelbtame kito instituto savivaldybių gerovės tyrime, bet einame koja kojon su dviem kaimyniniais rajonais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kam dabar šlovę priskirsim?

    • Iš tikrųjų tai viskas čia nuostabu, reitingas ne „smuktelėjo žemyn“ o „paėmė žemą startą“ prieš „didelį šuolį“. Daugiau optimizmo, švenčių lemputės artėja. Džiaukimės ir šypsokimės.

Rekomenduojami video