2024/03/28

 

PARAMA STUDIJOMS – JAUNIMAS NESUSIVILIOJO

Pritraukti reikalingų specialistų siekiančios savivaldybės yra pasirengusios finansiškai remti iš jų kilusių jaunuolių studijas aukštosiose mokyklose.

Iki lapkričio 15 dienos studentai galėjo kreiptis į Kupiškio rajono savivaldybę, kad jiems būtų skiriama parama. Mainais į finansinę paramą baigę studijas jaunuoliai būtų privalėję grįžti darbuotis gimtajame rajone. Deja, studijuojančių kupiškėnų tokia investicija nesudomino.

Audinga SATKŪNAITĖ

Vos dvi interesantės

Kupiškio rajono savivaldybės taryba Studentų rėmimo Kupiškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis tvarkos aprašą, reglamentuojantį finansinės paramos skyrimo studentams tvarką ir lėšų skyrimo kriterijus, patvirtino 2017 metais.

Rajono Savivaldybės vicemero Aurimo Martinkos teigimu, Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje studentų prašymai buvo priimami iki lapkričio 15 dienos. Anot jo, Savivaldybė sulaukė vos dviejų studenčių pasiteiravimo, tačiau nė viena jų prašymo nepateikė.

Kupiškio miestui ir rajonui reikalingų darbuotojų specialybių sąrašas patvirtintas ir jį sudarė 11 specialybių. Šiemet Kupiškio rajono savivaldybės lėšomis siekta paremti šeimos, vidaus ligų gydytojų, gydytojo psichiatro, odontologo, psichologo, agronomo, melioratoriaus, inžinieriaus mechaniko, inžinieriaus konstruktoriaus, ikimokyklinio ugdymo pedagogo, baldų ir medienos gaminių technologo studijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pasirodo, nemokama pritraukti, motyvuoti jaunimo grįžti į Kupiškį. Ar bent būstą grįžus žadėjote? Neturtingų tėvų vaikai gal ir susigundytų. Vilniuje už 50 tūkstačių naujos statybos butas. Kupišky senas už 20. Taigi…

  • Ar Kupiškyje trūksta ikimokyklinio ugdymo pedagogų…. ? Nejaugi?

Rekomenduojami video