2024/04/24

 

POLITIKAI SUKRUTO DĖL BIBLIOTEKOS REKONSTRAVIMO BAIGTIES

Kupiškio viešosios bibliotekos pastato rekonstravimo finansiniai reikalai buvo svarbiausia dingstis spalio 25 dieną sušaukti rajono Tarybos posėdį. Be šio klausimo svarstymo, dar aptarti ir kiti aktualūs dalykai – kapaviečių priežiūra, kapo identifikavimas, negyvenamųjų patalpų panauda, socialinio būsto fondas, šių metų rajono biudžeto lėšos, atleidimas nuo žemės mokesčio ir kiti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Finansiniai sprendimai

Visi nekantraudami laukiame atnaujintos bibliotekos. Tam neabejingi ir rajono politikai.

Rajono Taryba nusprendė užtikrinti investicijų projekto „Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pastato Kupiškyje, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus a. 3A, rekonstravimas“ bendrą finansavimą Kupiškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis ir tam skirti ne mažiau kaip 25 procentus projekto išlaidų.

Tarybos pirmininkas rajono meras Dainius Bardauskas prieš priimant šį sprendimą sakė, kad Savivaldybės indėlio padidinimas leidžia tikėtis, kad šiam objektui bus skirta lėšų. Mat dabartinė šalies valdžia laikosi tokio principo – investicinių lėšų gauna daugiau tos savivaldybės, kurios kuo didesne pinigų dalimi prisideda įgyvendinant įvairius projektus. Tarybos narys Leonas Apšega klausė, ar tos lėšos bus panaudotos.

Šio sprendimo projektą pristatęs Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis patikino, kad tai padaryti pajėgumų užteks.

Tarybos narys Saulius Dugnas abejojantiems, ar reikėtų didinti bibliotekos projektui iš rajono biudžeto skiriamas lėšas, priminė, kad pastato konservavimo darbai, pristigus jo rekonstrukcijai pinigų, kainuotų gal net ir daugiau ir pakenktų statiniui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video