2024/04/19

 

LEDUS IŠJUDINO PIRMOS BUDINČIOS GLOBĖJOS

Budinčių globėjų poreikis visoje šalyje yra didelis, todėl kai kurios savivaldybės ėmėsi netgi papildomų motyvacinių priemonių, kad būtų įveiktas jų trūkumas.
Iki šiol Kupiškio rajone nebuvo nė vieno žmogaus, kuris imtųsi budinčio globėjo atsakomybės. Ši nerimą kelianti situacija rugsėjį pasikeitė, tačiau kol kas neaišku, ar ilgam laikui.

Audinga SATKŪNAITĖ

Poreikis didelis, norinčių mažai

Socialinių paslaugų centro laikinai direktorės pareigas einanti Lina Buitvydaitė sakė, kad dvi rajone gyvenančios moterys rugsėjį su Savivaldybe pasirašė tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartis dviem mėnesiams ir ėmėsi budinčių globėjų pareigų. Šiuo metu jos globoja šešis vaikus. Kol kas neaišku, kokį sprendimą moterys priims po poros mėnesių, tačiau L. Buitvydaitė išreiškė viltį, kad sutartys su budinčiomis globėjomis bus pratęstos.

Į klausimą, kodėl iki šiol rajone neatsirado norinčių tapti budinčiais globėjais, Socialinių paslaugų centro l. e. p. direktorė pabrėžė, kad budinčių globėjų darbas yra naujas dalykas Lietuvoje. L. Buitvydaitės teigimu, jų poreikis didžiulis ir Kupiškio rajono savivaldybėje, ir visoje Lietuvoje, o žmonių, pasiryžtančių kilniam ir labai atsakingam darbui, kol kas yra mažai.

„Dažnai žmonės dėl informacijos stokos ar dėl visuomenėje sklandančių įvairiausių mitų apie tėvų globos netekusius vaikus bijo imtis tokios veiklos, nes priimti globotinius, nors ir laikinai, yra didelė atsakomybė. Tam turi būti pasiryžusi ir pasiruošusi visa šeima“, – kalbėjo L. Buitvydaitė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video