2024/04/16

 

BE LEIDIMO – NĖ ŽINGSNIO

Aplinkos ministerija nusprendė, kad gyventojai savo namų valdose karaliauti nebegalės, todėl norėdami nupjauti ar nugenėti kieme augantį medį pirmiausiai turės gauti leidimą. Valio Staburo nuotrauka

Dar visai neseniai vietos gyventojai reiškė nepasitenkinimą, kai rengiantis Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės rekonstrukcijai, buvo išpjauta didžioji dalis medžių.

Nuo liepos žmonės nebegalės karaliauti net ir savo kieme, o norėdami nupjauti ar nugenėti medžius turės dėl leidimo kreiptis į seniūnijas arba rajono Savivaldybę.

Audinga SATKŪNAITĖ

Savame kieme – nebe karalius

Aplinkos ministro Kęstučio Navicko iniciatyva buvo įjungti medžių kirtimo stabdžiai. Sugriežtinti medžių kirtimo reglamentavimą namų valdose nuspręsta siekiant užtikrinti miesto medžių ir želdynų apsaugą. Net ir privačioje žemėje augančius medžius – didesnio nei 30 cm skersmens kaime ir didesnio nei 20 cm skersmens mieste – Vyriausybė pripažino saugotinais.

Nuo liepos norintys savo kieme nugenėti ar nupjauti didesnį medį gyventojai privalės gauti Savivaldybės valdininkų leidimą. Tie, kurie nesilaikys naujos tvarkos, turės pratuštinti kišenes, administracinės baudos sieks iki 300 eurų.

Leidimus kirsti medžius ir krūmus privačioje žemėje išduoda Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Infrastruktūros skyriaus vyresnysis specialistas Dainius Januška. Jis sakė, kad anksčiau privačioje namų valdoje tai daryti buvo galima be Savivaldybės išduoto leidimo, o nuo liepos 1 dienos tokie leidimai yra privalomi.

Specialistas šią Aplinkos ministerijos iniciatyvą vertino skeptiškai ir sakė, kad noras kištis į žmonių privačias valdas ir apriboti jų veiksmus savame kieme yra ganėtinai drąsus žingsnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video