2024/04/16

 

ESTRADOS ATEITIS SKENDI MIGLOSE

Griūnanti estrada mena gražią praeitį. Audingos Satkūnaitės nuotrauka

Griūnanti estrada mena gražią praeitį.
Audingos Satkūnaitės nuotrauka

Pyragių ežero estrada seniai laukia atgimimo, kuris vis nukeliamas į ateitį. Kol rajono Savivaldybė kuria didžiulius planus, statinys toliau griūva ir yra pavojingas prie ežero ateinantiems poilsiautojams. Prie jo spartesnio nykimo prisideda ir jaunuoliai, kurie „linksminasi“ ardydami atgyvenusį statinį.

Audinga SATKŪNAITĖ

Gyventojų nematoma priežiūra

Į redakciją kreipėsi susirūpinusi skaitytoja, kuri nuogąstavo, kad Pyragių ežero estrada nyksta akyse, nes ją griauna toje vietoje vakarais leisti laisvalaikio susirenkantis jaunimas. Anot jos, pavojų poilsiautojams kelia ne tik pats statinys, bet ir aplink jį ant takelių išmėtytos plytos. Būtent dėl tokių kliuvinių gyventojai negali saugiai eiti takeliais ir važiuoti dviračiais. Moteris tikino, kad pati eidama takeliu parkritusi vos nesusižalojo.

„Labai gaila šio statinio, nes nebe ilgai liko laukti, kol estrados iš viso nebebus. Kiekvieną vakarą visą mėnesį čia renkasi jaunuoliai, kurie savavališkai ardo statinį. Po visur išmėtytos plytos, todėl žmonėms iš tiesų ten nesaugu, nes galima labai rimtai susižaloti“, – kalbėjo skaitytoja.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas pripažino, kad Pyragių ežero estrada nyksta ir dėl šalčio ir drėgmės poveikio, ir dėl to, kad atsiranda žmonių, kuriems jį knieti savavališkai griauti. Pasak jo, šiuo metu statinį prižiūri Kupiškio seniūnija, kuri rūpinasi, kad nebūtų pavojų keliančių konstrukcijų, tai yra atskilusių plytų, o nestabilios sienų dalys yra pašalinamos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Bet prieziuros visiskai nesimato. Jeigu priziuri, tai tegul senas plytas isveza, kam ten jos metosi? Cia tik uzglaisto tokiais zodziais spauda o is tikro niekas ten nieko nepriziuri. Paimkit murininku, paimkit plytas tas pacias, dapirkit kiek truksta ir skirkit pinigu atnaujinimui. Mano manymu geria cia kapitaliai atrenovuotu siena nei be reikalo zieda i metus kas kart perdazo, o is to naudos, nulis, tik isleisti pinigai.

Rekomenduojami video