2024/03/29

 

VELNIAS SLYPI DETALĖSE

Nomeda SIMĖNIENĖ

Antai porą savaičių nerimsta aistros Kupiškio techninio sporto padangėje. Pagal viską, tai dar ne pabaiga. Tęsinį greičiausiai turės vieno iš klubo vadovų pareiškimas policijai ištirti jo vardu suklastotą raštą. Gal ir dar daugiau kas išlįs. Atrodytų, laikraštis per daug dėmesio skiria tarpusavyje konfliktuojantiems sporto entuziastams. Tačiau ne visai taip. Ši istorija atidengė kai kuriuos dalykus, liečiančius visuomenės interesus ir visų kupiškėnų kišenę.

Iš tiesų giliai nustebino Savivaldybei pavaldžių įstaigų – „Kupiškio vandenų“ ir „Kupiškio komunalininko“ tarnautojų, tuo metu pavadavusių vadovus, neatsakingas elgesys. Pasirodo, pakanka skambučio, kad galėtum be jokių sutarčių, be sąskaitų pasinaudoti jų paslaugomis. Gal tai įprasta praktika? Gal ne tik virgiai, bet ir kaziai, stasiai, paskambinę į šias bendroves, gautų ir technikos, ir vandens vieną kitą šimtą kubų. Tiesiog kaip gerų bičiulių draugijoje. Negi gaila. Savivaldybės administracija ne kur dėsis, sumokės arba nurašys į nuostolius. Tik visa tai palies visų kupiškėnų kišenę. Ne asmeniškai vicemero ar administracijos direktoriaus, kuris, beje, buvo įstumtas į nepavydėtiną padėtį, sužinojęs apie tai po renginio, kuriam išnaudota 90 kubų vandens.

Argi čia daug, sakysite. Problema kita – atsakomybės klausimas, kai lengva ranka švaistomasi rajono resursais. Čia tiktų žymioji frazė – kas galėtų paneigti, kad… Kad nėra buvę ir anksčiau tokių atvejų, kai saviems žmonėms negaila.

Kam tada kurti taisykles, tvirtinti aprašus, renginių organizavimo tvarką? Antai ir pasivažinėjimą ant Vizgiūnų karjero ledo lydi nesusipratimai. Seniūno Žydrūno Vanago išduotame rašte organizatoriams aptaki frazė leisti „organizuoti nemasinį renginį Vizgiūnų kaimo karjero teritorijoje“ niekaip nenusako, ką galima daryti per šventę ir ko ne. Visureigių klubo šventės darbotvarkės, kuri datuota kovo 1 d., vieno iš punktų – „apvažiuos ratą ant karjero ledo“ seniūnas sakė akyse neregėjęs. Tad visai nebeaišku, kokiomis taisyklėmis, prašymais remiantis tada išduotas leidimas.

Esame už renginius, įvairias laisvalaikio praleidimo formas, linkime, kad jų būtų kuo daugiau, profesionaliai ir išmoningai organizuotų. Paprastai ir laikraštis yra daugelio jų informacinis rėmėjas. Šie techninio sporto renginiai išryškino netobulą ir neleistiną tvarką, o iš vieno žodžio „savivalda“ lieka du – savi valdo.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tik nereikia klaidinti skaitytojų- viskas buvo atliekama su savivaldybės žinia ir kad nežinojo tai tik melas, nors tai jau nieko nebestebina…

    • Tai, sakot, su savivaldybes žinia – nelegaliai, be sąskaitų? Kokią sumą su savivaldybės žinia sureguliavo? Ar dažnai „su žinia“ taip tvarkosi? Kiek tam išeina lėšų? Gal čia tikrai yra daug įdomesnių dalykų? Gal galėtumėt plačiau?

Rekomenduojami video