2024/04/25

 

VAIKO PINIGAI ATVĖRĖ SISTEMOS SPRAGAS

Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojos norinčių pateikti prašymą dėl vaiko pinigų sausį neberegistruoja, kad žmonės prie durų nesibūriuotų eilėse. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojos norinčių pateikti prašymą dėl vaiko pinigų sausį neberegistruoja, kad žmonės prie durų nesibūriuotų eilėse.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vos prasidėjus sausiui, šalies gyventojai suskubo teikti prašymus dėl vaiko pinigų. Akivaizdu, kad tokiam antplūdžiui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nebuvo pasiruošusi, nes socialinės paramos informacinė sistema (SPIS) pradėjo strigti.
Tai gerokai apsunkino ir Kupiškio rajono savivaldybės socialinę paramą tvarkančių specialistų darbą.

Audinga SATKŪNAITĖ

Ragina neskubėti

Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė tikino, kad dėl socialinės paramos informacinės sistemos trukdžių darbuotojai negali registruoti prašymų ne tik dėl vaiko pinigų, bet ir dėl kitų socialinių išmokų. Sudėtinga situacija yra visose savivaldybėse, kadangi šia sistema naudojasi vaiko teisių apsaugos, socialinių paslaugų specialistai, administruojantys maisto paramą bei kitą socialinę pagalbą.

„Kadangi SPIS stringa, darbuotojai negali sutvarkyti ir prašymų dėl kitų išmokų. Dėl to turime labai daug neužbaigtų ir nesutvarkytų bylų“, – sakė L. Bartulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video