2024/04/19

 

PASKUTINIS ŠIŲ METŲ TARYBOS POSĖDIS – BE DIDELIŲ GINČŲ IR ARŠIŲ DISKUSIJŲ

Per posėdį tradiciškai pasveikinti gimtadienius minėję Tarybos nariai. Vienas jų – Leonas Apšega (kairėje). Autorės nuotrauka

Gruodžio 21 dieną į paskutinį šių metų posėdį rinkosi rajono Savivaldybės tarybos nariai. Išnagrinėti 26 pagrindinės ir vienas papildomos darbotvarkės klausimas, juos svarstant pernelyg didelių diskusijų nekilo. Dėl rajono mero ligos posėdžiui pirmininkavo mero pavaduotojas Aurimas Martinka.

Jurga BANIONIENĖ

Apie neatlygintiną darbą

Per posėdį pirmiausia pasveikinti gimtadienius šventę Tarybos nariai – Leonas Apšega ir Zigmantas Aleksandravičius. Ranką nuolatiniam oponentui Z. Aleksandravičiui spausdamas A. Martinka pasiūlė būtinai įamžinti šią akimirką, o tokią nuotrauką ir į feisbuką įkelti.
Tarybos nariams prieš šventes įteiktos Savivaldybės dovanos – kalendoriai.

Pagal darbotvarkę buvo patvirtintas Kupiškio r. savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymo 2018–2019 metais veiksmų planas. Pranešėja, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, informavo, kad Savivaldybės taryba tokį planą turi tvirtinti, būtina paskirti ir jo įgyvendinimo koordinatorių. Juo tapo Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnyba.Vedėjos teigimu, neformaliai yra šviečiami, savo pomėgius realizuoja, plėtoja po 200, 300 žmonių per metus.

Diskusijų kilo svarstant Kupiškio viešosios bibliotekos įpareigojimą neatlygintinai aptarnauti mokyklų bibliotekų fondą – tvarkyti vadovėlius, grožinę literatūrą nedidelėse ugdymo įstaigose – Rudilių Jono Laužiko universaliame daugiafunkciame centre, Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėje mokykloje, Salamiesčio ir Šimonių pagrindinėse mokyklose ir jų skyriuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Keista, kaip cia aleksandravicius kaledines poemos nesukure? Tokias eiles rasydavo, o dabar nieko, gal issiseme jau po teismo duru varstymu.

  • Labai įdomu kas vadovėlius tvarkė iki šiol? Ir kam buvo mokama už tvarkymą?

    • Tvarkė mokytojai irgi neatlygintinai. Tai tikras žmonių išnaudojimas. Bet prie komunistų tai buvo bent dalis etato mokama žmogui, kuris tuo rūpinosi. Darbelio tai yra.

Rekomenduojami video