2024/04/16

 

MIESTO EGLĖ – IŠ PALĖVENĖLĖS

Antradienį Palėvenėlėje, prie buvusios mokyklos, nupjauta eglė. Autorės nuotrauka

Šiais metais pagrindinė miesto puošmena – Kalėdų eglė stovės ne šiuo metu atnaujinamoje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje, o prie Kupiškio kultūros centro. Antradienį eglė nukirsta ir atvežta į miestą. Žaliaskarė šį kartą atkeliavo iš Palėvenėlės – nupjauta viena iš trijų prie buvusios mokyklos augusių dygiųjų eglių.

Jurga BANIONIENĖ

Turėjo ieškoti

Ir šiemet egles galėjo siūlyti miesto ir rajono gyventojai. Pasak rajono Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresniojo specialisto Dainiaus Januškos, iš viso sulaukta trijų pasiūlymų, mažiau nei praėjusiais metais.

„Du gauti iš Rudilių, bet šiuo metu dėl kelio remonto susisiekimas su kaimu prastas. Apžiūrėjome ir vieną eglę Salamiestyje, tačiau tinkamos, kuri papuoštų miestą, rasti nepavyko. Reikėjo jos ieškoti patiems. Praėjusią savaitę kartu su UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovu Algirdu Gasiūnu apžiūrėjome mieste, aplink jį augančias egles“, – kalbėjo D. Januška.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tik labai gaila, kad Kupiškio savivaldybei pritrūko nuovokos suderinti šį sprendimą su Alizavos seniūne, su Palėvenėlės bendruomene ir su Alizavos mokyklos direktoriumi. Dažniausiai, prieš priimant sprendimus, vertėtų pasikalbėti su žmonėmis. Gal tai ir yra pagrindinė problema.
    O Kupiškio miesto eglė šiemet labai graži, ir pati eglė graži ir papuošta labai kultūringai.

    • ….ir papuošta ji visiškai taip pat, kaip ir pernai, kaip ir užpernai, kaip ir…

    • Nieko sau… ekspropriacija?

  • Ar tikrai reikėjo kirsti eglę, kuri augo aikštėje?

Rekomenduojami video