2024/04/25

 

DEKLARACIJOS VIETOS PAIEŠKŲ BĖDOS

Nemažai Lietuvos gyventojų dar yra prisiregistravę prie savivaldybių. Deklaracijos vietos iki sausio 1 dienos neradę gyventojai įvairias socialines išmokas ir pašalpas matys kaip savo ausis. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų laikas senka. Dėl šių žmonių su akivaizdžiomis problemomis susiduria savivaldybės.

Šiuo metu prie Kupiškio rajono savivaldybės yra priregistruota 350 gyventojų, kurie nuo sausio 1 dienos gali netekti kai kurių lengvatų, savivaldybių skiriamos valstybės paramos ir paslaugų.

Audinga SATKŪNAITĖ

Skaičiai lėtai kinta

Šių metų rugsėjo 1 dienos duomenimis, Lietuvoje prie savivaldybių, be konkrečios gyvenamosios vietos, yra prisiregistravę kiek daugiau nei 69 tūkst. žmonių.

Kupiškio rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Laima Šarmaitienė sakė, kad vietos valdžia žmonėms, nerandantiems deklaracijos vietos, mažai kuo galinti pagelbėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Susidaro įspūdis,kad Lietuvoje svarbiausia,kad valdininkams būtų patogu,o ne Lietuvos piliečiams. Dėl valdininkų patogumo norima komplikuoti eilinių piliečių gyvenimą?JAV piliečiams nereikia deklaruoti gyv. vietos,ją deklaruoja tik neturintys JAV pilietybės.JAV yra laisva šalis ir neseka savo piliečių. O Lietuvoje ,manau,vis dar gajus sovietinis mąstymas ir sovietinės atgyvenos.

Rekomenduojami video