2024/03/28

 

VALDŽIOS ATSTOVAI ATOSTOGAUTI LINKĘ LIETUVOJE

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Valdininkų gyvenimas ypač dažnai sekamas lyg per didinamąjį stiklą. Plačiajai visuomenei ne ką mažesnį interesą kelia ir tai, ką valdžios vyrai ir moterys veikia per vasaros atostogas.

Kupiškio rajono savivaldybės atstovai lyg susitarę tvirtina, kad iš anksto atostogų planų detaliai nekuriantys ir dažniausiai pasiduoda spontaniškumui. O atsipalaiduoti ir pailsėti negalintys, nes mintys apie darbą niekuomet nepaliekančios.

Audinga SATKŪNAITĖ

Kelios dienos su meškere

Meras Dainius Bardauskas šią vasarą atostogomis pasidžiaugė vos porą savaičių. Jis tvirtino nežinąs, kuomet gali pavykti išnaudoti likusias keturiolika dienų. Jeigu aplinkybės susiklostys palankiai, galimybe meras pasinaudos dar šią vasarą.

„Kaip ir kasmet, kelioms dienoms buvau ištrūkęs į Šventąją prie jūros, kadangi čia galima pažvejoti“, – teigė D. Bardauskas.

Rajono galva atostogauja tik Lietuvoje, nes teigia nenorintis finansiškai remti užsienio šalių. Jis neslėpė, kad prieš imdamas rimčiau galvoti apie atostogas jų laiką suderina ir su šeima, ir su darbais.
D. Bardausko įsivaizdavimu, atostogos yra skirtos tam, kad žmogus poilsio laiką galėtų praleisti atsipūtęs ir nieko neveikdamas, tačiau jis to nedarantis, nes iš namų dažnai ištraukia noras pažvejoti.
„Aišku, žvejyba turi įvairių būdų, kai kurie jų yra gana nejudrūs“, – konstatavo D. Bardauskas.

Jis pabrėžia, kad jau daug metų neturintis tikrų atostogų, o tik jų imitaciją, nes visuomet pasiveja darbai.

Poilsį derina su darbu

Mero pavaduotojas Aurimas Martinka šią vasarą atostogavo vos keturias dienas. Jas pratęsti dviem savaitėms valdžios atstovas ketina nuo pirmadienio. Per trumpąsias atostogas mėgavosi futbolu, nes tuo laiku vyko FIFA konfederacijų taurės kovos.

„Kartais nutinka taip, kad atostogas tenka derinti prie futbolo čempionatų ar olimpinių žaidynių“, – tikino A. Martinka.

Pastaraisiais metais poilsį vicemeras dažniausiai renkasi Lietuvoje ir aplenkia pajūrį. To jis ketina laikytis ir per ateinančias dviejų savaičių atostogas. Likus vos kelioms dienoms iki tol, kol trumpam galės užverti Savivaldybės duris, A. Martinka tikslių atostogų planų neturėjo, tačiau rezgė mintį ištrūkti už Kupiškio ribų – į pietrytinę Lietuvos dalį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video