2024/04/26

 

Apie etikos komisijos narių sąžinę ir partinę priklausomybę

Kupiškio r. savivaldybės tarybos Etikos komisijai rajono, mero siūlymu, paskirta vadovauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovė Skaistutė Paulauskienė (pirma iš dešinės). Opozicija siūlyti kandidatą į pirmininko postą atsisakė.
Autorės nuotrauka

Birželio 29 d. vykęs eilinis Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis buvo paskutinis prieš ilgesnes atostogas. Planuojama, kad liepą posėdžiauti politikai nesirinks, nebent atsirastų neatidėliotinų dalykų. Ar posėdis vyks rugpjūtį, irgi neaišku.

Šį kartą apsvarstyti 32 pagrindinės, vienas papildomos darbotvarkės klausimas, vienas pateiktas aptarti. Aršiausias diskusijas sukėlė sprendimo projektai dėl naujos Kupiškio r. savivaldybės tarybos Politikų etikos komisijos sudarymo ir jos darbo reglamento patvirtinimo.

Naujas pavadinimas ir nuostatos

Šiuo metu galiojantis Kupiškio r. savivaldybės tarybos Politikų etikos komisijos darbo reglamentas patvirtintas 2011 metų spalį.

Atsižvelgiant į teisės aktų pasikeitimus, pasikeitusią komisijos sudėtį bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijas, pateiktas naujas komisijos darbo reglamento projektas. Pasak klausimą pristačiusios Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistės (teisininkės) Ramintos Morkūnaitės, per komisijos darbą susiduriama su įvairiomis problemomis, todėl nutarta keisti, papildyti kai kurias nuostatas.
Keičiasi komisijos pavadinimas – nuo šiol ji bus vadinama Savivaldybės tarybos Etikos komisija.

Senasis reglamentas numatė, kad tyrimas dėl politiko galimo pažeidimo gali būti pradedamas esant fizinio ar juridinio asmens skundui ar pranešimui, kreipimuisi ar pranešimui apie politiko galimai padarytą Kodekse nustatytų valstybės politikų elgesio principų, nuostatų ar institucijos, kurioje politikas eina pareigas, veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose politikui nustatytų reikalavimų pažeidimą. Šis pagrindas tyrimui pradėti bus ir naujame reglamente, tačiau prisideda dar vienas, kurio prieš tai nebuvo – tyrimas gali būti pradedamas dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos pagrįstos informacijos apie politiko galimai padarytą pažeidimą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video