2024/05/02

 

Po dvidešimt metų – naujos švaros taisyklės

Naujose taisyklėse net 44 punktai skirti draudimams.
Jurgitos Žiukaitės asociatyvi nuotrauka

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje kilo nemažai diskusijų svarstant naujas Kupiškio rajono savivaldybės teritorijos tvarkymo ir švaros taisykles. Daugiausia ginčytasi dėl faktiškai naudojamos teritorijos, kurią privalo naudotojai nuolat prižiūrėti, sąvokos ir reikalavimo pareigūnui pateikti dokumentą, įrodantį fekalijų išvežimą.

Bus ir schema

Kodėl Savivaldybei prireikė keisti šias taisykles, pakomentavo Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė.
Pasak jos, iki šiol galiojo 1996 metais patvirtintos Kupiškio rajono savivaldybės teritorijos tvarkymo ir švaros taisyklės. Jos buvo sėkmingai taikomos. Per daugiau nei dvidešimt metų keitėsi teisės aktai, iškilo naujų gyvenimo aplinkybių ir atsirado poreikis tas, gana trumpas, taisykles keisti ir išplėsti.

„Naujos taisyklės yra suderintos su galiojančiais teisės aktais. Jų Savivaldybės teritorijoje privalo laikytis visi fiziniai ir juridiniai asmenys. Ten reglamentuota, kaip turi būti prižiūrimos gatvės, keliai, želdynai ir kitos teritorijos vasarą ir žiemą, kaip turi atrodyti statiniai, kaip reikia tvarkyti nuotekas, atliekas, teritorijas po masinių renginių, kaip rūpintis maudyklomis, oro švara. Aptartos ir triukšmo problemos, gyvūnų laikymo reikalai nepaisant, kad pastarieji dalykai yra apibrėžti ir kitais atitinkamais teisės aktais. Jei, pavyzdžiui, pasitaikys kokia nors situacija, neapibrėžta šiose taisyklėse, tai bus galima ją sprendžiant taikyti atitinkamus kitus teisės aktus.“

„Šiame dokumente labai detaliai išdėstyta, kokia veikla yra draudžiama. Už šių taisyklių nesilaikymą yra taikoma administracinė atsakomybė“, – sakė J. Bakanaitė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video