2024/05/02

 

Buvusioje alaus virykloje spaus linų sėmenų aliejų

Pastatą, kuriame anksčiau buvo gaminamas alus, ketinama pritaikyti aliejaus spaudimui.
Banguolės Aleknienės-
Andrijauskės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės taryba patvirtino 2016 metų gruodžio 22 dieną priimto sprendimo „Dėl Viešame aukcione parduodamo Kupiškio rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo patvirtinimo“ pakeitimus ir iš sąrašo išbraukė Gedimino gatvės pastatą. Šiame pastate kadaise gamintas alus. Jeigu politikai pritars, Savivaldybė planuoja pastatą išnuomoti ir čia nuomininkai iš linų sėmenų spaus aliejų.

Jautrus reikalas

Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas patvirtino, kad pastatas išbrauktas iš Viešame aukcione parduodamo rajono Savivaldybes nekilnojamojo turto sąrašo. „Atsirado naujų aplinkybių, minčių, idėjų, kaip galima panaudoti pastatą. Tai privati iniciatyva ir nenoriu apie tai kalbėti. O jeigu nieko nebus? Labai jautrus reikalas. Reikia sulaukti kito Tarybos posėdžio, kuriame bus svarstomas pastato nuomos klausimas“, – nebuvo kalbus rajono meras.

Mero nuomone, teisės aktai leidžia išbraukti pastatą iš privatizuojamų pastatų sąrašo, jei atsiranda palankios aplinkybės, kaip tinkamai panaudoti pastatą. „Pastato būklė nėra bloga. Anksčiau čia bendrovė „Kupiškio alus“ gamino alų. Paskui bendrovė bankrutavo ir išpardavė turtą. Dabar gi atsirado privatus verslas, kuris norėtų šį pastatą pritaikyti savo reikmėms“, – aiškino D. Bardauskas, bet į klausimą, koks tai būtų verslas, atsakyti vengė.
Paklausus, ar tas verslas nesusijęs su aliejaus spaudimu, pasiūlė: „Rašykite, kad galimai susijęs.“

Pakeitė sprendimą

Gegužės 11 dienos Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje 21 politikas pritarė, kad iš Privatizuojamų nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo būtų išbrauktas pastatas, Gedimino gatvėje pažymėtas numeriu 53F.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video