2024/05/02

 

Komunalininkai teikia naujas paslaugas

Apie UAB „Kupiškio komunalininkas“ teikiamas naujas paslaugas pasakojo bendrovės vadovas Rimantas Adomauskas.
Autorės nuotrauka

Nuo šiol rajono gyventojai, kuriems reikia pagalbos pjaunant žolę, genint medžius sodyboje, atliekant kitokią priežiūrą, ar kuriems sudėtinga pasirūpinti artimųjų kapais, galės kreiptis į komunalininkus. Buitinių atliekų surinkimu ir išvežimu, gatvių, želdinių priežiūra besirūpinantys, butų ir patalpų administravimą vykdantys komunalininkai plečia savo teikiamas paslaugas. Nors dar nežinia, ar jų reikės rajone, anot bendrovės vadovo Rimanto Adomausko, gyventojams siekiama suteikti reikalingiausią pagalbą.

Siūlomos naujovės

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius R. Adomauskas teigė, kad įmonė vykdo gana daug funkcijų, bet nutarta teikiamas paslaugas dar labiau plėsti. Pagrindinės planuojamos naujovės – daugiabučių bei individualių namų teritorijų priežiūra, namų ir butų remonto darbai, individualių kapų priežiūra kapinėse ir likusių be šeimininkų butų, namų tvarkymas.

Pašnekovo teigimu, daugiabučių namų gyventojams aktualu, kad būtų pasirūpinta jų teritorijų priežiūra – surinkti šiukšles, šluoti, pjauti žolę ir pan. „Tą daryti nėra kam arba samdomi žmonės, kuriems paskui reikia vaikščioti po butus ir susirinkti pinigus. Vieni už šią paslaugą sumoka, antri – ne, vieniems jos reikia, kitiems – ne. Tai yra problema. Mes šias paslaugas galėtume teikti oficialiai, bet tam šimtu procentų turėtų pritarti visi namo gyventojai. Sudėtinga tai padaryti“, – kalbėjo R. Adomauskas.

Individualių namų gyventojai turi nemažai dirbti, kad aplinka būtų tvarkinga ir džiugintų akį. Ne visi patys gali ją susitvarkyti, ypač – senyvo amžiaus žmonės, kuriems sudėtinga, kai yra žolės pjovimo, medžių genėjimo, šakų išvežimo ir kitokių darbų. Tokias paslaugas miesto ir rajono gyventojams pasiruošę teikti komunalininkai.

Kainos – pagal  atliekamus darbus

Kiek konkrečiai šios paslaugos kainuotų, tiksliai pasakyti direktorius negalėjo. „Kainą lemtų tai, kokiu atstumu iki miesto yra sodyba, koks paslaugų mastas pagal plotą, kokius konkrečiai darbus reikia atlikti. Gyventojai dėl to turėtų kreiptis individualiai, nes kiekvieną kartą kaina gali būti skirtinga. Neseniai buvo toks atsitikimas, kad viena moteris gavo palikimą – namą su teritorija, kurią reikėjo sutvarkyti. Paskaičiavę pateikėme savo pasiūlymą, ji sutiko ir mes atlikome darbus.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video