2024/05/15

 

Savivaldybės būsto nuomos naujovės

Nuomininkas norėdamas laikyti augintinį socialiniame būste turi gauti rašytinį nuomotojo sutikimą.
Valio Staburo nuotrauka

Rajono Taryba kovo 30 d. vykusiame posėdyje patvirtino naują Kupiškio rajono būsto ir socialinio būsto fondo nuomos tvarkos aprašą ir naujas sutarčių formas.
Šis sprendimas labai aktualus rajono gyventojams, norintiems turėti savo pastogę. Taip pat ir tiems, kurie jau nuomojasi Savivaldybės būstą.
Savivaldybės specialistų paprašėme pakomentuoti šias naujoves.

Nuleista pajamų kartelė

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko, pasikeitus Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymui, keitėsi ir Kupiškio rajono savivaldybės būsto ir socialinio būsto, kaip Kupiškio rajono savivaldybės būsto fondo dalies, nuomos tvarkos aprašas.

„Savivaldybės vykdomoji institucija, nustatydama teisę į paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti, iš asmens pateiktos deklaruotos pajamų sumos išskaičiuoja pajamas, kurios, vadovaujantis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalimi, neįskaitomos į asmenų ir šeimų gaunamas pajamas, sumas.

Asmenys ir šeimos iš asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašų išbraukiami, kai jų deklaruoto turto vertė ar pajamos, kurios, vadovaujantis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalimi, įskaitomos į asmenų ir šeimų gaunamas pajamas, daugiau kaip 25 procentais viršija nustatytus metinius pajamų ir turto dydžius. Anksčiau buvo 20 procentų“, – pabrėžė pašnekovas.

M. Mališauskas sakė, kad šiame nuomos tvarkos apraše detaliau išdėstyta Savivaldybės būsto nuoma bendrabučio pastate.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video