2024/05/17

 

Įrengti šviesoforai drausmins greičio mėgėjus

Kupiškio rajono valdžia nusprendė dviejose miesto vietose įrengti šviesoforus. Šį sprendimą priimti paskatino ne tik siekis drausminti greičio mėgėjus, bet ir noras, kad jaukus Aukštaitijos miestas mažai kuo skirtųsi nuo didmiesčių.

Policininkai nebesistebės

Kupiškio rajono savivaldybės taryba praėjusiame posėdyje vienbalsiai pritarė – reikia Kupiškio miesto centre įrengti du šviesoforus. Šis sprendimas buvo suderintas su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyba, Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Kupiškio rajono Ekonomikos ir turto valdymo skyriumi. Toks sprendimas priimtas todėl, kad didėja automobilių srautas, kad vasarą šviesoforai drausmins greičio mėgėjus.

Metanojos Žilėnaitės nuotraukos

Be to, šviesoforais reguliuojamas sankryžas įrengti paskatino ir dar vienas dalykas: nebereikės stebinti didmiesčių policijos pareigūnų, kad Kupiškyje nėra nė vieno šviesoforo.

Šviesoforų įrengimui Kupiškyje pritarė ir naujų šviesoforų įrengimo taisykles parengusi Lietuvos automobilių kelių direkcija bei Transporto ir kelių tyrimo instituto specialistai.

Leidimus ir technines sąlygas eismo reguliavimo priemonėms įrengti ir prižiūrėti Kupiškio miesto teritorijoje išdavė Kupiškio rajono savivaldybės administracija.

Vietas parinko specialistai

Transporto ir kelių tyrimo instituto specialistai paaiškino, kad projektuojant šviesoforų įrengimą būtina parinkti geriausią eismo organizavimo variantą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video