2024/05/05

 

Seksualiniu išnaudojimu šeimoje susidomėjo prokuratūra

Kupiškio rajono savivaldybė atsisakė Lietuvos „Carito“ pagalbos ir sudėtingą klausimą socialinės rizikos šeimoje, kurioje užfiksuota kraujomaiša, sprendė pagal savo suvokimą.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Panevėžio apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą Kupiškio rajono savivaldybėje ir bando išsiaiškinti, ar atsakingai dirbo valdininkai nesužiūrėję daugiavaikės šeimos, kurioje užfiksuota kraujomaša – seksualinis išnaudojimas tarp artimų giminaičių. Ikiteisminis tyrimas vyksta ketvirtą mėnesį.

Prievartautojus nuteisė

Panevėžio apygardos prokuratūra Kupiškio rajono savivaldybėje ikiteisminį tyrimą dėl tarnybinių pareigų neatlikimo pradėjo praėjusių metų lapkritį, kai buvo susidomėta, kodėl valdininkai leido skurstantiems bei savimi dorai pasirūpinti negalintiems asmenims auginti keliolika vaikų. Socialinės rizikos šeima rūpinosi Kupiškio rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai.

Prieš daugiau kaip porą metų buvo nustatyta, kad Kupiškyje keliolika vaikų auginusioje šeimoje patėvis seksualiai išnaudojo protinę negalią turinčią nepilnametę, o brolis ir įbrolis – seserį.

Išsiaiškinus šį protu nesuvokiamą dalyką, teisėsauga ėmėsi priemonių: pilnametis mergaitės prievartautojas brolis nuteistas 6 metams nelaisvės, o nepilnametis įbrolis baudžiamosios atsakomybės išvengė – pateko į socializacijos centrą. Už šiek tiek vyresnės, protiškai atsilikusios sesers prievartavimą už grotų sėdo mergaitės patėvis. Neįgali mergina dabar gyvena globos namuose ir augina kūdikį. Be to, kūdikį pagimdė (vaiko tėvas – draugas) ir antra šeimoje augusi 16-metė sesuo.

Įvertino valdininkų veiksmus

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė paaiškino, kodėl Kupiškio rajono savivaldybėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video