2024/05/18

 

Kreipimasis

Gerb. švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene,
gerb. Kupiškio rajono savivaldybės mere Dainiau Bardauskai,
gerb. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos
direktoriau Mariau Mališauskai,

mes, po šiuo kreipimusi pasirašę Kupiškio rajono savivaldybės švietimo įstaigų vadovai, sužinojome apie Jums adresuotą skundą, kuriame teigiama apie susiklosčiusius įtemptus santykius tarp rajono pedagoginės bendruomenės ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės bei vyriausiųjų specialisčių Valdos Tilienės ir Irenos Mockuvienės. Norime patikinti, kad anonimiškai pateikta nuomonė, galimai pagrįsta vieno ar kelių žmonių emocijomis, visiškai neargumentuota ir neatitinka tikrovės.

Jurgita Trifeldienė Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriui vadovauja vienerius metus. Prieš tai daugiau kaip dešimt metų vadovavo Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybai. Mokyklų vadovai, mokytojai, auklėtojai tuomet džiaugėsi direktorės lyderyste – gebėjimu bendrauti ir bendradarbiauti, tirti, analizuoti ir tenkinti rajono ugdymo įstaigų poreikius, organizuojant seminarus, kitas kvalifikacinio pobūdžio veiklas. Taip buvo taupomos kvalifikacijai skirtos lėšos ir laikas.

Pradėjusi vadovauti Kupiškio r. kultūros, švietimo ir sporto skyriui, Jurgita Trifeldienė ėmė veiksmingiau įgyvendinti savivaldybės ir švietimo tikslus, skatino pokyčius, mokyklų iniciatyvumą ir iššūkių priėmimą. Ragindama ugdymo įstaigas dalyvauti tarptautiniuose projektuose, sukūrė pasitikėjimo ir kritinės refleksijos aplinką, iškėlė mokinių mokymo(si) interesus aukščiau už politinius siekius ir ambicijas, skatino kūrybiškumą. 2016 metais vedėja inicijavo ir rengė 177 348 eurų vertės projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Kupiškio rajono savivaldybėje’’, buvo įgyvendintas ES fondų lėšomis finansuotas projektas ,,Neformaliojo vaikų švietimo plėtra savivaldybėse“, vykdomas tęstinis LR Švietimo ir mokslo ministerijos, Švietimo mainų paramos fondo ir Savivaldybės projektas ,,Iniciatyva savivaldybei“. Taip pat pateiktos paraiškos dalyvauti projektuose ,,Lyderių laikas 3‘‘ ir ,,Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis‘‘. 2017 m. parengtas ir vertinimui pateiktas „Erasmus+“ projektas ,,Kupiškio rajono savivaldybės mokyklų ir jose veikiančių darbo grupių vadovų vadybinių gebėjimų stiprinimas‘‘.

Išskirtiniai Jurgitos Trifeldienės bruožai – konkretumas, reiklumas sau ir gebėjimas prisiimti atsakomybę. Vedėjos 2016 m. kruopščiai parengti ir Mero ar Savivaldybės taryboje patvirtinti ugdymo(si) procesą reglamentuojantys dokumentai (planai, nuostatai, aprašai, ataskaitos formos) palengvino darbą, nes pasidalyta konkrečiomis atsakomybėmis. Tai dar vienas vedėjos lyderystės įrodymas, nes švietimą reglamentuojantys teisės aktai pasako „ką“ švietimo padalinys turi daryti, siekdamas įgyvendinti šalies ir regiono švietimo politiką, o lyderystė pataria „kaip“ tai efektyviau atlikti.
Bendraudama vedėja Jurgita Trifeldienė į ugdymo įstaigų vadovus ir mokytojus visuomet kreipiasi kaip į kolegas, geba išklausyti, siūlo pagalbą. Jai būdinga aukšta bendravimo kultūra, vadybinė kompetencija.

Mes visiškai pasitikime Vedėja, tenkina jos ir Švietimo skyriaus vyriausiųjų specialisčių darbas. Todėl labai nesmagu, kai žmogus (žmonės), galimai bijantys pokyčių ir atsakomybės, nes nedrįsta pasirašyti, užtat išdrįsta trukdyti Gerbiamą Ministrę, savivaldybės vadovus, imasi Mesijo vaidmens gelbėdami Kupiškio r. švietimo bendruomenę. Gelbėtojų mums nereikia – mes nebijome pokyčių, gebame priimti iššūkius, turime aiškią rajono švietimo strategiją, kurios įgyvendinimui vadovauja visas vadybines kompetencijas įvaldžiusi vedėja Jurgita Trifeldienė.
Labai tikimės, kad šis kreipimasis reabilituos Kupiškio r. švietimo bendruomenę.

Redakciją pasiekusioje kreipimosi kopijoje – 34 Kupiškio r. savivaldybės švietimo įstaigų vadovų pavardės ir parašai.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video