2024/05/18

 

Ieško drenažo linijos teršėjų

Per praėjusią savaitę surengtą patikrinimą Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio r. agentūros ir rajono Savivaldybės atstovai aiškinosi, kas teršia drenažo sistemą nuo Kapų gatvės garažų iki Varležerio.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

„Kupiškėnų mintys“ neseniai rašė apie Vilniaus gatvės gyventojų bėdą – apsemtus rūsius. Problemą išspręsti pavyko, bet tvarkant drenažą kilo įtarimų, kad jo sistema gali būti teršiama nuotekomis. Į pagalbą pasitelkti aplinkosaugininkai. Jiems reikės išaiškinti taršos židinį.

Aiškėja negeri dalykai

Vilniaus gatvės gyventojų rūsiai šiemet vandenyje skendo antrą kartą. Pirmą sykį vanduo juos apsėmė praeitą pavasarį, tuomet paaiškėjo, kad užsikišusi drenažo sistema. Buvo perklota dalis drenažo linijos ir viskas susitvarkė.

Šiais metais situacijai pasikartojus, vėl reikėjo ieškoti problemos priežasčių. „Pradėjome žiūrėti, tvarkyti ir paaiškėjo negeri dalykai. Įtariame, kad kažkas nelegaliai nuotekas leidžia į drenažo sistemą, iš kur jos perteka į lietaus nuotekų tinklus, viskas išbėga į Kupą ir daroma žala gamtai“, – aiškino Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Bimbiris tvirtino, kad gyventojų rūsiai išgelbėti – dabar jie sausi. Dėl to rūpesčių nebeturėtų būti. Melioratoriai paaukštino drenažo šulinį, kad jį būtų patogu eksploatuoti, o gyventojai perspėti, kad patys jį turės retkarčiais išsivalyti. „Išmušus kamštį drenažas pradėjo veikti, bet tvarkant drenažą kilo įtarimų, kad gyventojai gali būti prisijungę kanalizaciją, pastebėtos plaukiojančios fekalijos, iš kur jos, negalime atsakyti, tačiau į drenažo šulinį pateko“, – kalbėjo R. Bimbiris.

Į pagalbą pasitelkti aplinkos apsaugos specialistai. Į juos kreiptasi siekiant išsiaiškinti, kas teršia drenažo sistemą nuo Kapų gatvės garažų iki Varležerio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video