2024/05/03

 

Biudžeto milijonai paskirstyti. Tik reikia juos uždirbti arba gauti

Svarstant rajono biudžetą įtampos ir kibirkščiavimo netrūko. Visgi didele balsų persvara biudžetas buvo patvirtintas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Praėjusį penktadienį sušauktas rajono Tarybos posėdis buvo išskirtinis vienu požiūriu – prireikė dviejų ilgesnių ir vienos trumpos pertraukos, kol buvo apsvarstyti 48 pagrindinės darbotvarkės ir vienas papildomas klausimas. Politikai darbavosi beveik iki 15 valandos. Nenuostabi tokia trukmė, nes 41-asis darbotvarkės klausimas – Kupiškio rajono biudžeto svarstymas ir patvirtinimas.

Svarbi tema, bet vertinant pagal diskusijų karštį ir pasisakiusiųsjų gausą aktualesni tądien buvo socialiniai ir kultūriniai reikalai – biudžetinių įstaigų teikiamų paslaugų įkainiai, kaimo kultūros įstaigų reorganizavimo ir pertvarkos planas. Opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Leonas Apšega netgi apsisprendė išeiti iš salės, kad savo nervus patausotų. Svarstant biudžetą, iki tokių drastiškų veiksmų neprieita, nors įtampos ir kibirkščiavimo tarp diskusijos dalyvių būta, skraidė aštrios replikos. Diskusijų garo užteko pusei valandos. Aštriais ginčais biudžeto pajamų nei priauginsi, nei išlaidų sumažinsi.

Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė išsamiai pristatė 2017 metų Savivaldybės biudžeto pajamų, valstybės skirtų dotacijų, savarankiškoms ir valstybės deleguotoms funkcijoms skirtų lėšų, biudžeto išlaidų struktūrą, apibūdino asignavimus visoms penkioms Savivaldybės vykdomoms programoms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video