2024/05/03

 

Su Japonijos ambasadoriumi – apie lietuvišką medų, durpes ir grikius

Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda. Svečią atlydėjo Seimo narys Jonas Jarutis (kairėje).
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį Kupiškio rajone lankėsi neeilinis svečias – Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda. Vizito tikslas – Japonijos ambasadorių supažindinti su mūsų kraštu ir plėsti šalių bendradarbiavimą.

Prabilo lietuviškai

Į Kupiškį T. Shigeeda atvyko lydimas Japonijos ambasados administracijos darbuotojo Renato Kirtiklio ir Seimo nario Jono Jaručio. Tarpparlamentinių ryšių su Japonija grupės narys J. Jarutis sausį lankėsi Japonijos ambasadoje. Per susitikimą su ambasadoriumi Seimo narys ir pakvietė T. Shigeeda apsilankyti Kupiškio rajone.

Savo vizito Kupiškyje metu svečias pirmiausia apsilankė Adomynės dvare, kur dalyvavo edukacinėje programoje. Po pietų įvyko susitikimas Kupiškio rajono savivaldybėje. Čia dalyvavo Savivaldybės vadovai, pora Tarybos narių, administracijos skyrių vedėjai.
Mūsų rajone apsilankiusį svečią pasveikino rajono meras Dainius Bardauskas. Į susirinkusius lietuvių kalba prabilęs T. Shigeeda prisipažino, kad po truputį mokosi kalbėti lietuviškai.

Domėjosi turizmu ir pramone

40 šalies savivaldybių jau viešėjęs Japonijos ambasadorius džiaugėsi, kad Lietuva tampa vis labiau žinoma jo šalyje.
Pirmiausia svečiui buvo papasakota apie mūsų rajoną – supažindinta su jo geografine padėtimi, veikiančiomis įmonėmis, lankomiausiais objektais.
Po prezentacijos ambasadorius domėjosi, kaip pas mus išplėtotas apgyvendinimo paslaugų teikimas, kiek vidutiniškai turistų aplanko Kupiškį, ar yra pramogų žiemos metu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video