2024/05/18

 

Seniūnai kratosi baudėjų vaidmens

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas ir Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti Jovita Bakanaitė.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Įsigaliojus naujam Administracinių nusižengimų kodeksui, seniūnams primesta papildoma „baudėjų“ funkcija – protokolus jie galės surašyti už daugybę įvairių administracinių nusižengimų. Seniūnijų šeimininkai įpareigoti bausti girtuoklius, prekybininkus, žmones, pamiršusius valstybinių švenčių proga iškelti vėliavą. Taip pat savo seniūnijos gyventojus, pažeidusius Kelių eismo, prekybos, medžioklės ir kitas taisykles.

Įgaliojo administraciją

Pagal naujojo Administracinių nusižengimų kodekso 589 straipsnį, Savivaldybės administracijai perduoti įgaliojimai surašyti protokolus. „Naujasis kodeksas atiduoda galią administracijos direktoriui. Jis savo ruožtu įgalioja asmenis, kurie gali surašyti protokolus pagal 77 įvairius straipsnius. Seniūnai juos gali surašyti net pagal 47 straipsnius“, – paaiškino Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus laikinai vedėjos pareigas einanti Jovita Bakanaitė.

Įgaliojimai atlikti šias funkcijas suteikti įvairiems Savivaldybės specialistams pagal savo kuruojamas sritis. Urbanistikos ir ekologijos skyriuje dirbantis specialistas turi teisę bausti už gyvūnų nepriežiūrą, prekybos turgavietėse taisyklių nesilaikymą, taip pat reklamos, tvarkymo ir švaros, eismo taisyklių pažeidimus ir kt. Surašyti protokolus gali ir įvairių kitų Savivaldybės – Vaiko teisių apsaugos, Socialinės paramos, Žemės ūkio ir bendruomenių skyrių atstovai ir kiti įgalioti asmenys.

Užtikrins viešąją tvarką

Viliamasi, kad netrukus daugelio jų funkcijas perims naujajame Teisės ir viešosios tvarkos skyriuje pradėsiantis dirbti atsakingas už viešąją tvarką specialistas. „Jo pagrindinės funkcijos ir bus užtikrinti viešąją tvarką, tad šis darbas bus atliekamas kur kas intensyviau. Specialisto kuruojamos sritys bus prekybos viešose vietose, tvarkos, švaros taisyklių, automobilių statymo, triukšmo ik kitų taisyklių pažeidimai“, – akcentavo M. Mališauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video