2024/05/18

 

Signalizatorius gelbsti gyvybes

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Ketvirtadienio vakare Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas iš Bendrojo pagalbos centro, kad viename miesto medinio daugiabučio namo bute pilna dūmų. Nuvykę gelbėtojai gaisro negesino: pasirodo, dūmai veržėsi iš krosnies, nes per anksti uždaryta dūmtraukio sklendė. Gelbėtojai iš uždūmyto buto išvedė 1960 metais gimusį buto gyventoją R. J., išvėdino kambarius.

Apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu pranešė kaimynai, kurių bute suveikė autonominis dūmų signalizatorius. Signalizatorių sumontavo Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai per akciją „Kai žinau – namie saugiau“.

2016 metais Kupiškio rajono savivaldybės administracija nupirko 100 autonominių dūmų signalizatorių, kuriuos pareigūnai ir įrenginėjo akcijos metu. Tai jau ne pirmas kartas Kupiškio rajone, kai signalizatorius gelbsti žmonių gyvybes. Akivaizdu, kad jei kaimynai nebūtų sureagavę į dūmų signalizatoriaus skleidžiamą signalą, tai įvykio pasekmės galėjo būti tragiškos.

Panevėžio APGV Kupiškio PGT inf.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video