2024/05/03

 

Rajono problemos aptartos su trimis ministrais

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas dvi dienas viešėjo sostinėje ir susitiko su trimis naujos Vyriausybės ministrais – švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene, žemės ūkio ministru Broniumi Markausku ir Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaujančiu Aurelijumi Veryga. Kokie buvo šių vizitų tikslai, kokie klausimai gvildenti?

Produktyvus dialogas

Susitikimuose su ministrais dalyvavo ne tik Kupiškio rajono savivaldybės meras, bet ir pavaduotojas Aurimas Martinka, kiti atsakingi savo sričių specialistai. Pasak D. Bardausko, kaip ir kiekvienoje kitoje, taip ir Kupiškio rajono savivaldybėje, yra aktualių problemų, kurias rūpėjo aptarti su ministerijų vadovais.

Per susitikimą su švietimo ir mokslo ministre J. Petrauskiene kalbėta apie mokyklų tinklo pertvarką, mokyklų modernizavimo programos įgyvendinimą, aprūpinimo geltonaisiais autobusais, apie valstybės investicijų programas, vadovų kadencijas ir kt. „Visa tai – šių dienų aktualijos, susijusios su švietimo bendruomene. Bandėme kelti mums rūpimas problemas, pristatėme savo vizijas, ministrė teiravosi, kokius mes turime vienos ar kitos problemos sprendimo būdus. Tai buvo labai vaisingas ir produktyvus dialogas. Beje, J. Petrauskienė apie Kupiškio rajoną yra girdėjusi. Ji pagyrė mūsų daromus žingsnius pertvarkant švietimo įstaigas, reorganizuojant jas, įgyvendinant Geros mokyklos koncepciją, dalyvaujant projektuose. Teigėme, kad imamės aktyvių, o kartais ir visai nepopuliarių priemonių įgyvendindami mokyklų tinklo pertvarką. Ministrė sutiko, kad esant dabartinei situacijai tai yra neišvengiama ir vienaip ar kitaip tai atlieka ir kitos savivaldybės. Taip pat domėjomės, ar nesikeis nuostatos ir reikalavimai skirstant geltonuosius autobusus savivaldybėms, kiek jų mums priklausytų. Ministrė patvirtino, kad Kupiškio rajono savivaldybė turėtų šiemet pretenduoti į du mokyklinius autobusus.

Tą dieną pavyko susitikti ir konkrečiau apie visas problemas padiskutuoti su Švietimo ir mokslo ministerijos kancleriu Tomu Daukantu. Ministrę, kanclerį pakvietėme apsilankyti Kupiškyje. Jie pažadėjo tai padaryti“, – susitikimo įspūdžiais dalijosi D. Bardauskas.
Vasario 8 d. sutartas dar vienas vizitas pas ministerijos kanclerį, į jį vyks vicemeras bei Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video