2024/05/03

 

Vaiko teisių apsaugos skyrius – be vedėjo

Vaiko teisių apsaugos skyrių paliko ilgametė jo vedėja Nijolė Urbonavičienė.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kadrų kaita Kupiškio rajono savivaldybėje nesustoja. Neseniai rašėme, kad be vedėjo liko Centralizuota vidaus audito tarnyba, o nuo vasario 1 d. iš darbo išėjo ir Vaiko teisių apsaugos skyriui ilgus metus vadovavusi Nijolė Urbonavičienė. Savo iniciatyva iš vedėjos pareigų pasitraukusi valdininkė ir toliau dirbs Savivaldybėje, tik kitame – Teisės ir viešosios tvarkos skyriuje.

Nori ramesnio darbo

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas teigė, kad dar prieš Naujus metus buvo gautas vedėjos prašymas perkelti ją į kitas pareigas. Taigi N. Urbonavičienės išėjimas, anot administracijos vadovo, tikrai nesusijęs su dabartiniais skaudžiais įvykiais šalyje. „Vedėja sakė, kad per tiek metų pavargo, nori ramesnio darbo, nes sveikata – svarbiau“, – jos pasitraukimo motyvus komentavo M. Mališauskas.

N. Urbonavičienė darbuosis naujai įsteigtame Teisės ir viešosios tvarkos skyriuje. „Jos pareigybė – ne teisininkė. N. Urbonavičienė bus šio skyriaus specialistė, kuri talkins teisininkams. Patirties ji tikrai turi, nes dirbdama Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja dalyvavo daugelyje bylų, atstovavo Savivaldybei teismuose. Konsultacijų žmonėms ar kitoms įstaigoms ši specialistė neteiks, vykdys kitus pavedimus. Vienas pagrindinių – inicijuoti teisinius procesus bešeimininkių pastatų pripažinimo bešeimininkiais ir panašius darbus“, – kalbėjo administracijos vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video