2024/05/03

 

Išsipildžiusi emigrantės svajonė grįžti

Kupiškio rajono savivaldybėje pradėjo dirbti vyr. specialistė (teisininkė) Raminta Morkūnaitė, padėsianti gyventojams spręsti įvairias teisines problemas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Jau antra savaitė gyventojus, kuriems reikia pirminės teisinės pagalbos, Kupiškio rajono savivaldybėje aptarnauja nauja specialistė teisininkė Raminta Morkūnaitė. Tikra subatėnė, po dvejų emigracijoje praleistų metų grįžusi gyventi ir dirbti į gimtąjį kraštą, dėl šio apsisprendimo labai džiaugiasi. „Gera aplink girdėti lietuvių kalbą. Žavi sava kultūra, gamta, be to – čia artimieji, draugai“, – tikino Raminta.

Gimtinės trauka

Dar nėra nė mėnesio, kai R. Morkūnaitė grįžo į Lietuvą. Nors aplankyti giminaičių, draugų iš Jungtinės Karalystės, kur gyveno pastaruosius dvejus metus, retkarčiais atskubėdavo, dabar – viskas kitaip. Darbas rajono Savivaldybės administracijoje, Teisės ir viešosios tvarkos skyriuje, gimtieji namai. Raminta tvirtino, kad ji visada turėjo svajonę gyventi ir dirbti savo šalyje, tad Jungtinė Karalystė tebuvo tik laikina gyvenimo stotelė. „Visada norėjau į savo kraštą, kur savi žmonės. Čia – mano šeima, draugai. Parvykau kaip tik tada, kai Lietuvą buvo užpuolę dideli šalčiai. Buvau labai pasiilgusi tikros žiemos“, – kalbėjo pašnekovė.

Raminta į darbą Kupiškyje važinėja iš gimtųjų Čečelių kaimo, įsikūrusio visai netoli Subačiaus. Būtent čia ji gimė, užaugo. Kartu su dviem broliais. Raminta – vidurinysis vaikas šeimoje. Džiaugiasi, kad visus juos sieja labai artimas ryšys.

Mergina mokėsi Subačiaus gimnazijoje. Nuo vaikystės buvo labai aktyvi, domėjosi sportu. „Traukė krepšinis, lengvoji atletika. Po pamokų merginos mėgdavome savo malonumui susirinkti pažaisti krepšinį sporto salėje. Priklausiau ir šaulių sąjungai. Ketverius metus dalyvavau jos veikloje, įvairiuose užsiėmimuose, stovyklose. Iš prigimties buvau aktyvus vaikas, galbūt tai lėmė, kad augau su broliais, turėjau daug pusbrolių“, – kalbėjo R. Morkūnaitė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video