2024/05/06

 

Viešąją tvarką prižiūrės savivaldybės policija

Nuo sausio 1 d. Kupiškio rajono savivaldybėje atsiranda naujas Teisės ir viešosios tvarkos skyrius, kurio pagrindinė funkcija – viešosios tvarkos užtikrinimas.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rajono Taryba pritarė numatomiems Savivaldybės administracijos struktūros pokyčiams ir naujo Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus steigimui. Planuojama, kad čia darbuosis iki penkių specialistų – teisininkai ir darbuotojai, atsakingi už viešąją tvarką.

Savivaldybės policininkai

„Tai ir bus pagrindinė naujovė, nes iki šiol mūsų rajono Savivaldybėje tokio pareigūno, kuris būtų atsakingas už viešąją tvarką, nebuvo. Praktika rodo, kad tai labai svarbu, nes gyventojai dažnai kreipiasi į Savivaldybę. Turime daug nusiskundimų dėl įvairios tvarkos pažeidimo, o vieno už tai atsakingo asmens nėra“, – kalbėjo administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Dažniausiai gaunama skundų dėl gyvūnų laikymo, kelių eismo, švaros ir tvarkymo taisyklių pažeidimo ar jų nesilaikymo. „Yra ir daugiau taisyklių, kurias reiktų kur kas stipriau kontroliuoti – prekybos viešosiose vietose, renginių organizavimo, atliekų tvarkymo. Matome, kad prie konteinerių atsiranda padangos, baldai, stambi buitinė technika ir pan. Skyrius disponuos mūsų turima technika – kilnojamomis vaizdo kameromis ir nustatys pažeidimus, užsiims prevencija. Jo pagrindinė funkcija bus formuoti ir įgyvendinti Savivaldybės viešosios tvarkos politiką. Tai būtų galima įvardyti Savivaldybės policija“, – aiškino M. Mališauskas.

Pasak jo, tikimasi glaudesnio bendradarbiavimo ir su rajono policijos pareigūnais. Pagrindinė jų funkcija nėra bausti už smulkius pažeidimus – gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus ar šiukšlinimą. Tai darys naujas skyrius.

Jo darbuotojų pareiga bus ne tik prižiūrėti, kaip laikomasi Savivaldybės tarybos priimtų viešosios tvarkos taisyklių. Už jų pažeidimą ar nesilaikymą pagal Administracinių nusižengimų kodeksą specialistas galės taikyti administracinę atsakomybę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video