2024/05/06

 

Verslo parama – lepinimas ar abipusė nauda?

Ateinančiais metais Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondą žadama padidinti iki 5 000–6 000 eurų.
Vėjo Žilio nuotrauka

Ar reikia remti smulkiojo verslo naujokus? Šiais metais Kupiškio valdžia jiems suteikė beveik 3 000 eurų paramą, nors praėjusios kadencijos savivaldybėje fondas buvo visai tuščias, tačiau buvo laikai, beveik prieš dešimtmetį, kai tokios lėšos siekdavo ir dešimteriopai daugiau. Antra vertus, Biržų vadovai įsitikinę, kad verslininkus gelbėti apskritai nenaudinga, nes jie patys turi mokėti užsidirbti ir dar savo rajonui padėti – pavyzdžiui, Kalėdų eglutę mieste pastatyti. Galiausiai yra grįžtamojo ryšio principas – kiek duosi, tiek ir gausi…

Investicijos be pelno

Šiais metais sudarytas „Verslo kliūčių žemėlapis 2016“ parodė, kad Kupiškio rajono savivaldybė pagal verslumą užima paskutines vietas tarp visų šalies savivaldybių. Minėto tyrimo metu savo nuomonę apie verslo problemas išsakė per 500 smulkių ir vidutinių įmonių, 22 regioninės verslo asociacijos, visos 60 savivaldybių.

Dar daugiau verslininkų diskusijų mūsų rajone sukėlė gruodžio pradžioje išdalytas Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondas, kuriam Kupiškio rajono valdžia šiemet skyrė vos daugiau nei 3 000 eurų. Juos padalijo keturiems naujiems rajono verslininkams. Paskutinį kartą 800 eurų gavo „Upės kepyklėlė“, 700 eurų – nauja picerija mieste.

„Diskutavome apie verslo paramą rajone su darbdaviais ir esame nepatenkinti. 2007 m. ji siekė beveik 15 tūkst. eurų, 2008 m. – 23 tūkst. eurų, 2009 m. – net per 30 tūkst. eurų, – senus laikus prisiminė Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Virginijus Andrijauskas, – o šiemet fonde tebuvo vos 3 200 eurų, pernai verslininkai iš viso nebuvo remti.“

Pasak politiko, sutaupius kai kurias rajono Savivaldybės išlaidas, kurios taip pat traktuotos kaip verslo parama, buvo galima daug labiau padidinti minėtą fondą. Pašnekovo teigimu, dideles lėšas siuvyklos pastato fasadui nudažyti – sunku pavadinti pelninga investicija į verslą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video