2024/05/19

 

Kaip žaltys, varnas ir akmuo nešė inovaciją į mūsų mokyklas

Inovatyvaus projekto autoriai tikina, kad apčiuopti jų pagalbos naudą dar sunku, bet po kelerių metų rezultatas bus garantuotas.
Vėjo Žilio nuotrauka

„Kokią idėją jūs paskleidėte mokyklose? Tokią, kad nenorite mokytis, nenorite tobulėti ir apskritai neturite ambicijų“, – tokiais žodžiais rajono mokytojus pasveikino Kupiškio rajono mero pavaduotojas Aurimas Martinka. Jis priekaištavo mokytojams dėl esą skeptiškų nuomonių apie naują projektą „Iniciatyva savivaldybėms“ penkiose Kupiškio mokyklose. Valdžios įsitikinimu, tai – išskirtinė proga rajono mokiniams pasiekti geresnių rezultatų. Tuo tarpu iš šono ne kiekvienas suprastų, ką projektas apčiuopiamo duoda ir kokia jo esmė.

Nauji metodai

Nuo kovo Noriūnų Jono Černiaus, Šepetos Almos Adamkienės, Antašavos ir Skapiškio pagrindinės mokyklos ir Subačiaus gimnazija įgyvendina Švietimo mainų paramos fondo projektą „Iniciatyva savivaldybėms“. Pasak šios idėjos sumanytojų, Kupiškio rajonui tai – didelė sėkmė, nes į projektą pakviestas dalyvauti tik vienintelis rajonas. Siekiama rasti būdus, kaip gerinti Kupiškio mokinių pasiekimus. Mūsų rajone už šio projekto koordinavimą atsakinga Kupiškio r. savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Irena Mockuvienė.

„Kupiškėnų mintys“ jau anksčiau rašė, kad minėtas fondas yra nuo 2007 m. veikianti Lietuvos nacionalinė agentūra, kuriai pavesta administruoti Europos Komisijos (EK) ir Lietuvos Vyriausybės finansuojamas iniciatyvas švietimo ir profesinio mokymo srityje. Šios institucijos, matyt, ir nusprendė, kad Kupiškio vaikams pagaliau reikėtų padėti siekti geresnio mokymosi pasiūlant gerai mokamų iš ES fondų ekspertų paslaugas.

Vos tik prasidėjus projektui kai kurie mokytojai, net ir mokiniai abejojo tokia pagalba.
Teko girdėti vaikų komentarus, kaip į mokyklas atvykę ekspertai mokė matematikos, istorijos ar kitų dalykų per kūno gestus. Galvose, pasak mokinių, virė dvigubi uždaviniai – išmokti ne tik dėstomą medžiagą, bet ir ją simbolizuojančius gestus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video