2024/05/19

 

Kultūra kraustosi į mokyklas

Kultūros srities pertvarka dalį kultūros darbuotojų išginė į mokyklas.
Vėjo Žilio asociatyvi nuotrauka

Seniūnijose – kultūros centro padaliniai, atokesniuose kaimuose – laisvalaikio salės. Dalis kultūrininkų keliasi į mokyklas. Toks yra naujas kultūros modelis, pagal kurį bus dirbama.

Seniai buvo kalbama apie būsimus Kupiškio kultūros centro padalinių veiklos pokyčius. Dar vasarą buvo sudaryta šių padalinių pertvarkos ir veiklos efektyvinimo grupė. Jos nariai sėmėsi patirties kituose šalies kultūros centruose, susipažino su jų veikla, struktūra.

Struktūros pokyčiai

Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Aurimas Martinka, minėtos darbo grupės pirmininkas, papasakojo, kad grupė lankėsi Lazdijuose, Švenčionyse. Domėjosi, kaip čia dirba kultūrininkai. „Dabar bandome dėlioti savo modelį. Siekiama trijų pagrindinių dalykų – užtikrinti kokybiškesnius kultūros renginius kaimų ir miestelių padaliniuose, sudaryti patogesnes ir oresnes darbo ir repeticijų sąlygas padalinių darbuotojams ir meno kolektyvų nariams bei surasti racionalesnį, tikslingesnį lėšų panaudojimo“, – kalbėjo vicemeras. Pasak jo, diskusijų būta daug, į jas aktyviai įsijungė ir bendruomenės. Viską išanalizavus parengtas konkretus kultūros padalinių pertvarkos modelis.

„Visa kultūros struktūra susidarys iš trijų dalių: Kupiškyje veikia kultūros centras, didesniuose miesteliuose – jo padaliniai, o atokesniuose – laisvalaikio salės. Padaliniais lieka seniūnijų centrai – Skapiškis, Šimonys, Subačius, Alizava, taip pat Salamiestis ir Adomynė. Nuomonės išsiskiria dėl Naivių – diskutuojama, ar čia palikti padalinį, ar laisvalaikio salę. Dėl to bus šnekamasi su bendruomene.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video