2024/05/19

 

Užsitęsęs konkursas pasėjo duobes keliuose

Nusivėlinęs lyginimo greideriu paslaugų pirkimas atvėrė duobes prastos būklės rajono žvyrkeliuose.
Vėjo Žilio nuotrauka

Kupiškio rajono kelių būklė – tikrai prasta. Taip konstatavo ne tik patys seniūnai, bet ir Savivaldybės vadovai. Iš dalies dėl to kaltas permainingas rudens oras, bet gilų pėdsaką žvyrkeliuose paliko ir užsitęsęs viešasis konkursas dėl jų priežiūros darbų.

Gyventojai skundžiasi

„Kupiškėnų mintis“ pastaruoju metu pasiekė nemažai skundų dėl prastai prižiūrimų rajono kelių. Duobėtais keliais skundėsi Papilių, Palėvenės ir kitų kaimų gyventojai.
„Vaikams reikia į mokyklą važiuoti, o autobuso vairuotojas nuolat pyksta, kad per duobes baigia ratus išmušti. Patiems atsibodo per balas braidyti“, – sakė Papilių gyventoja.
Apie rajono kelių situaciją pakalbintas Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas pripažino, kad šiuo metu kaimo žvyrkeliai atrodo gana prastai. Leidžiant oro sąlygoms seniūnijos iki šiol juos lygino greideriu.

Nusivėlino lyginimas

Paprastai per metus rajono keliai su žvyro danga greideriu lyginami 2–3 kartus. Esant poreikiui (dėl blogų oro sąlygų esant išdaužytai dangai, didelio intensyvumo keliuose), ir dažniau.

Šiais metais tokie darbai nusivėlino dėl viešojo konkurso. Anksčiau rajono seniūnijos savo keliams prižiūrėti rangovus rinkdavosi atskirai, dabar šie darbai vykdomi centralizuotai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video