2024/05/07

Prisiekė naujas tarybos narys

Prisiekė naujasis Tarybos narys Paulius Pranckūnas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka 

Lapkričio 24 dieną vykęs Kupiškio rajono savivaldybės posėdis nebuvo visai eilinis. Jo metu prisaikdintas naujas Tarybos narys. Seimo nariu tapusį Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narį Joną Jarutį pakeitė Paulius Pranckūnas.

Prisaikdinimo procedūra

Tarybai pirmininkaujantis meras Dainius Bardauskas pirmiausiai Tarybos narius supažindino su Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimais dėl savivaldybių tarybų narių įgaliojimų nutrūkimo prieš terminą ir mandato naujiems nariams pripažinimo. Pagal šiuos sprendimus, nutrūksta Tarybos nario J. Jaručio įgaliojimai, o Kupiškio rajono savivaldybės taryboje atsiradus laisvai vietai Tarybos nariu tampa P. Pranckūnas – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąrašo, pagal kurį buvo išrinktas nebesantis Tarybos narys, pirmasis Tarybos nario mandato negavęs kandidatas.

Tuomet žodis perduotas iš sostinės į posėdį atvykusiai VRK atstovei Irenai Malinauskienei, kuri ir vedė iškilmingą naujojo Tarybos nario prisaikdinimo procedūrą. P. Pranckūnui, perskaičiuos priesaikos tekstą, įteiktas Tarybos nario pažymėjimas. Viešnia linkėjo naujajam Tarybos nariui sėkmingo darbo Savivaldybės ir visos šalies labui.

P. Pranckūną Valstiečių ir žaliųjų frakcijos rajono Taryboje vardu sveikino Gaila Matulytė, rajono Tarybos vadovas Dainius Bardauskas. „Visos Tarybos vardu sveikinu naują Tarybos narį, linkiu jam kuo geriausios sėkmės, tinkamai atstovauti savo rinkėjų ir rajono interesams, nepažeisti priesaikos ir būti garbingu Tarybos nariu“, – kalbėjo meras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video