2024/05/19

 

Komunalininkų konkursas – be intrigos

Konkursą UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pareigoms eiti laimėjo socialdemokratų partijos atstovas Rimantas Adomauskas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Praėjusią savaitę išrinktas ne tik naujas Kupiškio viešosios bibliotekos vadovas. Jau užimta ir komunalininkų direktoriaus kėdė. Penktadienio popietę rajono Savivaldybėje vykęs konkursas intrigos nesukėlė. Nors į šią vietą pretendavo du kandidatai, vienas į jį neatvyko. Naujuoju UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriumi tapo aplinkosaugininkas socialdemokratas Rimantas Adomauskas.

Konkurento nesulaukė

Iš viso dokumentus dalyvauti konkurse buvo pateikę trys pretendentai vyrai. Vienas jų neatitiko konkursui keliamų reikalavimų, antras į konkursą neatvyko. „Gaila, bet kandidatų daugiau nebuvo. Vienas į konkursą neatvyko perspėjęs apie tai“, – sakė po konkurso kalbintas administracijos direktorius, komisijos pirmininkas Marius Mališauskas. Pasak jo, savo neatvykimo priežasčių kandidatas neįvardijo. Kas jis, administracijos direktorius atskleisti nepanoro.

Visai neseniai vykusiame konkurse į Viešosios bibliotekos vadovo vietą taip pat dalyvavo vienintelis kandidatas. Paprašytas pasakyti priežastis, kodėl taip vangiai dalyvaujama konkursuose, M. Mališauskas pripažino, jog tenka tik apgailestauti, kad pretendentų neatsiranda. „Tiesą sakant, šiame konkurse tikėjomės didesnio susidomėjimo, nes veiklos sritis gana plati ir įdomi, atlyginimas patrauklus. Sunku pasakyti, kas gali atbaidyti – reikalavimai nebuvo itin dideli. Gal kiti mano, kad pati įmonė per daug susijusi su Savivaldybe – per daug politikos, galimo spaudimo“, – kalbėjo pašnekovas.

Pristatė viziją

Konkursą sudarė dvi dalys. Pirmiausiai pretendentas turėjo atsakyti į 40 klausimų, surinkęs pakankamą balų skaičių R. Adomauskas pateko į kitą etapą – pokalbį. Jo metu jis turėjo pristatyti savo parengtą veiklos programą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video