2024/05/19

 

Prie bibliotekos vairo stoja pedagogas

Kupiškio viešajai bibliotekai nuo šiol vadovaus konkursą laimėjęs pedagogas Algirdas Venckus.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kupiškio viešoji biblioteka jau turi naują vadovą. Lapkričio 9 d. rajono Savivaldybėje įvyko konkursas Viešosios bibliotekos direktoriaus pareigoms eiti. Juo tapo Rudilių Jono Laužiko universaliam daugiafunkciam centrui vadovaujantis Algirdas Venckus. Išklausiusi jo vizijas ir viltis, siejamas su nauja darboviete, komisija priėmė teigiamą sprendimą.

Dalyvis – vienintelis

Dokumentus dalyvauti konkurse buvo pateikę du pretendentai. Vienas neatitiko specialiųjų kvalifikacinių reikalavimų, todėl konkurse Viešosios bibliotekos direktoriaus pareigoms eiti dalyvavo vienintelis A. Venckus.
Konkursą sudarė testas raštu ir žodžiu. Pretendentas turėjo raštu atsakyti į 50 testo klausimų. Pereinamasis balas – 6, A. Venckus surinko 8.

Jį vertino komisija, kurią sudarė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Rima Maselytė, Kupiškio r. savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, Kanceliarijos skyriaus vedėja Ingrida Bernatavičienė, vyr. specialistė (teisininkė) Jovita Bakanaitė, Buhalterinės apskaitos skyriaus vedėja Gėnė Knizikevičienė. Komisijai pirmininkavo mero pavaduotojas Aurimas Martinka.

Pakalbintas jis teigė, kad komisija pretendentui turėjo nemažai klausimų. „Viso konkurso metu, pristatant veiklos programą, buvo išskirti du dalykai, ko tikimasi iš pretendento. Tai vizija, kuo biblioteka gali būti išskirtinė kaip kultūros židinys, ir aplinkos mikroklimato normalizavimas įstaigoje. Pretendento atsakymai buvo gana išsamūs ir įdomūs“, – kalbėjo A. Martinka.

A. Venckaus kandidatūrą komisijos pirmininkas sakė vertinantis teigiamai ir tikino manąs, kad naujojo vadovo pateikta vizija, siekis plėsti Viešosios bibliotekos funkcijas, pritraukti naujos veiklos bus sėkmingas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video