2024/05/18

 

Socialinės paramos sritį iškeitė į žemės ūkį

Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriui nuo spalio 3 d. vadovauja Saulius Kareiva.  
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Žemės ūkio ir bendruomenių skyrius pagaliau turi naują vedėją. Juo tapo Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriuje ilgą laiką dirbęs Saulius Kareiva. Vėdėjo konkursas buvo skelbtas du kartus, tačiau laimėtojo išrinkti vis nepavykdavo. Trečią sykį konkursas neskelbtas – nuspręsta suteikti progą karjeros laiptais kilti norą pareiškusiam Savivaldybės specialistui.

Iš savų darbuotojų

„Konkursas vedėjo pareigoms eiti nevyko. Prieš tai jis skelbtas du kartus, tačiau tinkamų kandidatų nebuvo. Peržiūrėjome, kas iš Savivaldybės darbuotojų norėtų keisti savo darbą. Tokį prašymą buvo pateikęs S. Kareiva. Buvo atliktas neeilinis veiklos vertinimas, po kurio jam suteikta proga kilti karjeros laiptais“, – komentavo Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Konkursai Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus vedėjo pareigoms eiti buvo skelbiami du kartus. Pirmajame sulaukta dviejų dalyvių. Vienas jų, pasak M. Mališausko, neatitiko keliamų reikalavimų (išsilavinimo), antram nepavyko įveikti valstybės tarnautojų vadovavimo gebėjimų patikrinimo Valstybės tarnybos departamente. Į antrą kartą balandžio mėnesį skelbtą konkursą atvyko vienas dalyvis, tačiau jis taip pat neišlaikė vadovavimo testo.

Pasak M. Mališausko, S. Kareiva – ne pirmas Savivaldybės darbuotojas, pareiškęs pageidavimą keisti darbo veiklos pobūdį. Iš Socialinės paramos skyriaus dirbti į Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyrių perėjo Kristina Daugytė-Graužlienė.

„S. Kareivos darbinė patirtis Savivaldybėje tikrai netrumpa. Pagal savo išsilavinimą jis labiau tinka dirbti Žemės ūkio ir bendruomenių skyriuje (S. Kareiva yra baigęs zooinžinerijos specialybę Lietuvos veterinarijos akademijoje – aut. past.). Jis pateikė ir savo veiklos planą, viziją, ką norėtų keisti skyriuje, matysime, kaip seksis visa tai įgyvendinti“, – sakė M. Mališauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video