2024/09/29

Ratuoti mirusieji – Terpeikių kapinėse

Lukonienei Genovaitei Masilionienei bus skirta bauda už netvarkingą namų aplinką.
Autorės nuotrauka

Sunku net įsivaizduoti, ką veikia Terpeikių kapinėse amžino atilsio atgulę gyventojai, jei prie atliekų konteinerių galima rasti padangų ir buitinių atliekų. Tokių šiukšlių prie kapinių aptikęs Subačiaus seniūnijos seniūnas neteko kantrybės ir nusprendė išsiaiškinti, kas nesąžiningai atsikrato savo atliekų. Toli ieškoti nereikėjo – pažeidėją išdavė kartu su išmestomis šiukšlėmis rastas dokumentas.

Išdavė skola už atliekas

Šalia Terpeikių kapinių konteinerio išverstas krūvas atliekų Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis pastebėjo po užpraeito savaitgalio. Kapinių šiukšlėms skirtoje vietoje buvo numesti maišai su buitinėmis atliekomis, gulėjo padangos. Šį turtą turėtų išvežti UAB „Kupiškio komunalininkas“, bet seniūnas nusprendė išsiaiškinti pažeidėją.

Tarp išmestų atliekų seniūnijos vadovas rado oficialų pranešimą apie susidariusią skolą bendrovei „Kupiškio komunalininkas“. Dar praeitų metų rudenį siųstas laiškas buvo skirtas Lukonių gyventojai Genovaitei Masilionienei.

„Ar tik nebus tai žmogus, kuris sako neturintis namuose atliekų, todėl atsisako mokėti rinkliavą už atliekų tvarkymą, – spėjo seniūnas. – Kai kuriems ,,labai sąžiningiems“ piliečiams labai svarbi švara savo kieme, bet kas nereikalinga, nurašo mirusiesiems. Kapinių švara rūpinasi valdžia. Štai ir atomazga, kaip tvarkos nežiūri seniūnas. „Ai, ai, niekšeli“ – tarė tas, kuris tai padarė. Gera pilti savo šiukšles prie kapinių, nes mirusieji tyli, niekam nepasakys, kas tai padarė.“

Kartu su Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros inspektoriumi Rimantu Adomausku jis važiavo apklausti įtariamos pažeidėjos. Ji gyvena Lukonių kaime.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video