2024/05/17

 

Pasikeitė rajono mokyklų maitintojai

Dabar mokiniai gali pareikšti savo nuomonę, gauti atsakymus į kilusius klausimus apie teikiamas maitinimo paslaugas mokyklose, jų kokybę specialiu nemokamu telefono numeriu.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Nuo praėjusio pavasario Kupiškio rajono mokinių maitinimas perduotas į privataus verslo rankas. Mokyklos po truputį priprato prie naujos tvarkos ir nereiškia didelių skundų nei dėl tiekiamo maisto kokybės, nei dėl kainos.
Permainos vyksta pačios maisto tiekimo paslaugos sektoriuje. Visas įmonės „Pontem“ akcijas nupirko didžiausi buvę šios bendrovės konkurentai.

Konkurentai nusipirko „Pontem“

Dar praėjusių metų balandį Kupiškio rajono savivaldybė pasirašė maitinimo tiekimo sutartį su UAB „Pontem“. Ši teisę teikti maitinimo paslaugas trylikoje rajono mokyklų įgijo laimėjusi viešąjį konkursą. Didžiausi konkurentai minėtoje kovoje tuomet buvo bendrovė „Kretingos maistas“. Abu verslo gigantai maitinimo paslaugas teikdavo ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos įstaigose.

Praėjusią vasarą Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba gavo UAB „Maistas LT“ prašymą įsigyti 100 proc. įmonės „Pontem“ akcijų ir gauti vienvaldę pastarosios bendrovės kontrolę. Šis prašymas buvo patenkintas pernai, rugsėjo 30 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl įvykdytos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

Bendrovės „Maistas LT“ direktorius – žinomas Kretingos verslininkas Irmantas Norkus, bendrovės „Kretingos maistas“ įkūrėjas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video