2024/05/17

 

Paveldosaugą kuruos naujas specialistas

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje pradėjo dirbti naujas specialistas Vytis Zavackas.
Autorės nuotrauka

Nuo sausio 18 dienos Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje pradėjo dirbti naujas specialistas. Darbą palikus ilgamečiam paminklosaugininkui Vincui Dičkui, jį pakeitė jaunas istorijos studijas baigęs kupiškėnas. Nuo šiol paveldo objektų apsauga rajone rūpinsis Vytis Zavackas.

Dirbti į Kupiškį – iš užsienio

28 metų V. Zavackas gimė ir augo Kupiškyje. Baigė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją. Dar mokyklos laikais aktyviai domėjosi istorija, dalyvavo jaunųjų muziejininkų būrelio veikloje. „Kartu su muziejininke Aušra Jonušyte esame surinkę daug medžiagos apie Kupiškio paveldą, žydus. Istorija mane žavėjo nuo mažens, mano prosenelis buvo partizanas, senelis yra daug apie jį pasakojęs. Taip pat buvau krašto apsaugos savanoris“, – apie save pasakojo naujasis specialistas.

Baigęs mokyklą V. Zavackas buvo įstojęs į Vilniaus kolegiją mokytis tiksliųjų dalykų, tačiau ši sritis netraukė. Studijų atsisakęs ir metus padirbėjęs užsienyje, grįžęs nutarė mokytis to, kas visada žavėjo – istorijos. Vilniaus universitete jis baigė neakivaizdines studijas ir įgijo istorijos bakalauro laipsnį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video