2024/09/28

 

Naujos miesto spalvos – ir žavi, ir erzina

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės architektės Euchridos Sipavičienės, daugelį gąsdina balta renovuojamų pastatų spalva, tačiau ji pašnekovei atrodo puošniai.

Autorės nuotrauka

Prasidėjus renovacijai seni daugiabučiai namai puošiasi naujomis spalvomis. Kai kurie gyventojai tokius pokyčius vertina skeptiškai ir sako, kad parinktos namų fasadų spalvos nuteikia niūriai. Kupiškio rajono savivaldybės architektė Euchrida Sipavičienė teigia, jog miestas – ne žaidimų aikštelė, naujai perrengti pastatai stovės dar ne vieną ateinantį dešimtmetį.

Aplinkos ministerijai užvirus masinę daugiabučių namų renovaciją visoje Lietuvoje, apie trisdešimt tokių pastatų bus atnaujinta ir Kupiškio mieste bei rajone. Statybos darbai prasidėjo ir keletas namų jau pradėti atnaujinti.

Gyventojai priekaištauja ne tik dėl paties renovacijos projekto, jo išlaidų, bet ir dėl tvarkomiems namams parinktų spalvų. Kai kuriems žmonėms dėl to naujasis miesto vaizdas atrodo liūdnesnis ir niūresnis.

Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyriausioji architektė E. Sipavičienė paaiškino, kad kiekvienam atnaujinamam namui konkurso būdu yra parinktas rangovas atlikti statybos darbus. Sutartis pasirašo UAB „Kupiškio komunalininkas“.

Rangovai patys pasirenka projektavimo įmonę, kuri parengia pastato atnaujinimo projektą. Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyrius, patikrinęs projektą, išduoda leidimą pastatams atnaujinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video