2024/04/25

 

Tarybos dovanos ir antausis rajono sportui

Treneris Algimantas Baziukas (dešinėje) Savivaldybės pinigų prašė naujiems žaidėjams iš kitų rajonų Kupiškio krepšinio komandai papildyti.
Autorės nuotrauka

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje nemažai dėmesio sulaukė sportas. Vienas sprendimas nuskriaudė Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centrą – šiai įstaigai nesutikta skirti dar vieno pavaduotojo etato. Esą reikia taupyti ir naudotis tuo, kas yra. O štai krepšinio mėgėjams – puiki žinia. Rajono Taryba be jokių pastabų leido skirti 8 tūkst. eurų mūsų rajono reprezentacinei vyrų krepšinio komandai „Kupiškis“ už pasiektus rezultatus.

Reikia pavaduotojo ugdymui

Šių metų paskutiniame Kupiškio rajono Tarybos posėdyje svarstyti 42 pagrindinės darbotvarkės klausimai. Dar 6 klausimai pateko į papildomą sprendimų sąrašą.
Daugiausia politikų diskusijų sukėlė Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro prašymas didinti šios įstaigos darbuotojų pareigybių skaičių. Iki šiol čia buvo 9,5 darbuotojų etato. Paprašytas dar vienas – direktoriaus pavaduotojo ugdymui.

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius paaiškino, kad centrą sudaro dvi įstaigos: pats centras ir sporto mokykla, ugdytinių juose daugėja, todėl būtinas vadovas jų ugdymui organizuoti. Šias pareigas turėtų eiti pedagoginį išsilavinimą įgijęs specialistas.
Taip, pasak Savivaldybės atstovo, yra visose bendrojo lavinimo mokyklose. Naujo darbuotojo užmokestį finansuotų mokinio krepšelis.

„Šiuo metu centre dirba vienas direktoriaus pavaduotojas. Mes fiziškai nepajėgūs visų darbų įveikti. Tenka ir renginius organizuoti, ir programas rašyti, ir dokumentus tvarkyti. O sportuoja centre apie 300 vaikų. Todėl dar vienas pavaduotojas galėtų rūpintis ugdymu“, – pritarė ir Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė Laimutė Šližauskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video