2024/04/28

 

Buvusio kareivinių pastato likimas – neaiškus

Tikimasi, kad Gedimino gatvės apleistą pastatą pavyks parduoti aukciono būdu ir jis bus tinkamai naudojamas.
Autorės nuotrauka

Lapkričio 27 d. vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl Viešame aukcione parduodamo Kupiškio rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamų daiktų sąrašo patvirtinimo. Į šį nekilnojamojo turto sąrašą įtraukti 7 objektai. Daugiausia diskusijų kilo dėl Gedimino gatvėje, buvusių kareivinių teritorijoje, stovinčio pastato. Jo pritaikyti rajono gyventojų poreikiams nepavyko – anksčiau buvo planuota, kad čia persikels „Sodra“. Svarstyta čia įkurdinti ir Kūno kultūros ir sporto centrą. O dabar sulaukta siūlymų apleistą pastatą visai nugriauti.

Įstatymų pasikeitimai

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, nuo spalio 1 dienos įsigaliojo naujas LR Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymas. Šiuo įstatymu patvirtintas Valstybės ir savivaldybių nekilnojamojo turto pardavimas viešojo aukciono būdu. „Nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamų daiktų pardavimas iki šio įstatymo pakeitimo buvo vykdomas vadovaujantis privatizavimo įstatymu. Dabar jis labai susiaurintas, jame yra kalbama tik apie akcijų pardavimą. Nekilnojamieji objektai nuo šiol bus parduodami viešojo aukciono būdu. Toks yra priimtas Vyriausybės nutarimas ir mes juo turėsime vadovautis. Anksčiau, kol galiojo privatizavimo įstatymas, šie objektai buvo įtraukiami į privatizuojamų objektų sąrašą, Taryba jį patvirtindavo ir šį sąrašą siųsdavome į Valstybės turto fondą. Būdavo sudaromas visos respublikos privatizuojamų objektų sąrašas ir nekilnojamasis turtas parduodamas pagal privatizavimo programas respublikos mastu“, – aiškino M. Pečkuvienė.

Įsigaliojus naujam įstatymui, bus priimamas tik Tarybos sprendimas dėl viešame aukcione parduodamų objektų ir jų pardavimą vykdys Savivaldybės administracija. M. Pečkuvienė pabrėžė, kad pastarojo Tarybos posėdžio metu patvirtintas Viešame aukcione parduodamo Kupiškio rajono savivaldybės nekilnojamojo turto sąrašas yra perkeltas iš Vyriausybės nutarimo. Šį sąrašą Savivaldybė turi teisę koreguoti du kartus per metus – iki gruožio 1 ir iki birželio 1 dienos, todėl, pasak Pečkuvienės, jis dar tikrai keisis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video