2024/04/25

 

Kultūros centras renovacijai neužsidirba

Kupiškio kultūros centras gali pasiūlyti įvairių paslaugų, tačiau tokia veikla įstaigai nepelninga.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono taryba patvirtino kultūros centro paslaugų įkainius. Nustatyti tarifai, ne tik už kiek galima išsinuomoti rajono kultūros namų sales, įgarsinimo ar apšvietimo paslaugas. Už tam tikrą mokestį taip pat galima užsisakyti ir fonogramos gamybą, kostiumų nuomą, scenarijaus rašymą ir t. t. Tačiau tokia gausi kultūros paslaugų pasiūla pelno Kultūros centrui neatneša. Ši įstaiga metus baigia turėdama skolų, o apie avarinės būklės kaimų kultūros namų renovaciją iš savo biudžeto net nesvajoja.

Vaizdas kaime – liūdnas

Kupiškio rajono biudžetinių įstaigų tarifus keičiant į eurus, patvirtinti ir Kupiškio kultūros centro įkainiai. Dažniausiai ši įstaiga teikia patalpų nuomos paslaugas.
Patalpų nuomos kainos rajono ir miesto kultūros namuose svyruoja nuo 15 iki 100 litų už vieną valandą. Pigiausiai (15 Lt už valandą) išsinuomoti galima Lukonių, Adomynės, Laičių laisvalaikio centrų sales. Brangiausiai – Kupiškio kultūros centro didžiąją salę (100 Lt), Subačiaus (70 Lt), Skapiškio kultūros namų sales (70 Lt).

„Salės nuomą lemia pačių kultūros namų būklė. Subačiaus kultūros namai – atnaujinti, šilti. Skapiškio renovacija baigsis pavasarį. Todėl čia ir brangiau. O Lukonių, Laičių ir kitų kaimų kultūros įstaigose sąlygos itin sudėtingos“, – sakė Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė.

Ji kartu su Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėju Rimantu Jociumi apžiūrėjo visus rajono kultūros namus ir laisvalaikio centrus.
Naujoji direktorė neslėpė susidariusi liūdną kaimų kultūros židinių vaizdą. Visoms be renovacijos likusioms įstaigoms reikalingas skubus remontas.

„Darbuotojai kaimuose stengiasi pagražinti sąlygas. Tačiau pastatai seni ir jų nesutvarkysi dekoracijomis. Avarinės būklės kultūros namai Alizavoje. Čia trupa lubos. Nei vandens, nei tualetų nėra Antašavos kultūros namuose. Viename kambariuke savo veiklą organizuoja Salamiesčio kultūrininkai“, – pasakojo J. Janušonienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video