2024/05/05

 

Miesto aikštę papuošė 35 metų žaliaskarė eglutė

Eglės pjovimo darbai neužtruko, kiek sunkiau sekėsi ją saugiai paguldyti į miškavežį.
Autorės nuotrauka

Rytoj, 16 valandą, centrinėje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje bus įžiebta Kalėdų eglė. Šiais metais ji į Kupiškį atkeliavo iš Skapiškio seniūnijos, Naivių kaimo. 15 metrų aukščio dygiąją eglę miestelėnams padovanojo Valius Tutinas.

Reikėjo nupjauti

Antradienį nuo pat ankstyvo ryto į Naivius skubėjo įvairi sunkiasvorė technika. Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojo komunaliniam ūkiui Sigito Dulksnio, eglutei nupjauti ir nugabenti į vietą visuomet reikia miškavežio, jį kiekvienais metais komunalininkai samdo iš Kupiškio miškų urėdijos. Iš UAB „Nodama“ teko samdyti kraną, komunalininkai naudojosi ir autobokšteliu.

Savo sodybos kieme atvykstančių darbininkų jau laukė naivietis Valius Tutinas. Prieš porą metų šiame kaime namus įsigijusio vyro teigimu, labai arti namo auganti eglutė trukdė. „Eglė auga ne vietoje, per arti namo pamatai. Ji mums iškart nepatiko. Erdvės trūksta, šviesą užstoja. Jau pernai siūlėme ją padovanoti, bet tąkart mūsiškės nepasirinko. Pabandėme ir šiemet, nes patys vis tiek ją būtume kirtę, o dabar tai bus ir dovana miestui“, – kalbėjo V. Tutinas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video