2024/04/19

 

Marių vingiais plaukia baseino idėja

Pasak projektuotojų, Kupiškio sveikatingumo ir sporto kompleksas turėtų išsiskirti savo architektūra – būsimąjį pastatą numatyta puošti vandens bangų, vingių motyvais.
Projektų rengimo centro vizualizacija

Keturių takų baseinas, SPA zonos su pirtimis, sūkurinėmis voniomis, baras, viešbutukas, treniruoklių, sporto varžybų salės, paplūdimio tinklinio aikštelė po stogu ir dar daug visokių pramogų jau suplanuota būsimajame Kupiškio sveikatingumo ir sporto komplekse prie Kupiškio marių. Tokius siūlymus projektuotojai iš Vilniaus pirmadienį dėstė rajono merui Jonui Jaručiui. Šiai vizijai sukurti skirta 300 tūkst. litų iš valstybės investicijų fondo. Dar iki 500 tūkst. litų iš šios paramos tikimasi gauti kitąmet numatytiems pirmiesiems statybos darbams.

Vienas Kupiškio rajono mero Jono Jaručio pageidavimų buvo papuošti būsimąjį kompleksą rajono herbu. Projektuotojai į tokį prašymą, rodos, neįsiklausė.
Projektų rengimo centro vizualizacija

Projektuotojų vizualizacijos

Nors visai neseniai kai kurie Kupiškio rajono politikai bandė boikotuoti Sveikatingumo ir sporto komplekso idėją mūsų mieste, grandiozinio projekto iniciatoriai jau audžia planus, kaip atrodys pramogų centras prie Kupiškio marių. Šį sumanymą Kupiškio rajono savivaldybei įgyvendinti padeda UAB „Projektų rengimo centro“ architektai iš Vilniaus. Sveikatingumo ir sporto komplekso projektui iš valstybės investicijų fondo šiais metais buvo skirta apie 300 tūkst. litų.

Kai kurias savo idėjas samdyti architektai praėjusį pirmadienį pristatė Kupiškio rajono merui Jonui Jaručiui ir Savivaldybės specialistei Euchridai Sipavičienei.

Vienas būsimojo Sveikatingumo ir sporto komplekso projekto autorių, architektas Donatas Laucius, aiškino, kad numatyti pastatai su visa aplinkos teritorija prie Kupiškio marių, Aukštupėnų poilsiavietėje, užims per 6000 kv. metrų plotą. O jiems visiškai įrengti ir sutvarkyti prireiks keturių etapų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video