2024/03/29

 

Surinkta labdara pasiekė Ukrainą

Kupiškėnų labdara – drabužiai, maisto produktai, medikamentai pasiekė Manevyčių rajoną.
Autorės nuotrauka

Nuo rugsėjo vidurio Kupiškio rajono gyventojai, įmonės, įstaigos ir organizacijos aukojo Ukrainos žmonėms. Atsiliepusieji į šį kvietimą nešė į rajono Savivaldybę tai, ko labiausiai trūksta kariams ir karo siaubiamos šalies gyventojams – negendančius maisto produktus, šiltus drabužius, medikamentus. Praėjusią savaitę visa surinkta pagalba išgabenta į Ukrainą.

Aukojo eiliniai kupiškėnai

Rugsėjo viduryje paskelbta labdara buvo pratęsta iki spalio mėnesio pabaigos. Pasak Savivaldybės gydytojo (vyriausio specialisto) Rimgaudo Markelio, kuriam buvo pavesta kuruoti labdaros rinkimą rajono Savivaldybėje, daugiausia sulaukta pavienių kupiškėnų, kurie paaukojo maisto produktų, medikamentų, drabužių. Humanitarinę pagalbą Ukrainai teikė ir mokyklos, Kupiškio „Carito“ skyrius, vaikų globos namai. Pasak R. Markelio, aktyviau į Savivaldybę nešini įvairiais reikalingais daiktais žmonės ėjo tada, kai spalio 23-iąją Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje buvo suorganizuotas Ukrainos palaikymo renginys „Dievą taikos išmelsiu“. Kupiškėnai atnešė šiltų žieminių kojinių, pirštinių. Daugiausia jie paaukojo drabužių: surinkti 157 megztiniai, 128 striukės, nemažai kelnių, marškinėlių, vaikiškų rūbų, šalikų, pirštinių, kepurių, kojinių, batų. Aukų sąraše būta ir patalynės – pledų, pagalvių, užvalkalų. Paaukota medikamentų – 500 tvarsčių ir 100 pleistrų. Surinkta ir maisto produktų, daugiausia – mėsos konservų (69 dėžutės), makaronų, avižinių kruopų, taip pat – žirnių, ryžių, manų, grikių, miežinių kruopų, greitai paruošiamų košių, aliejaus, žuvies konservų, saldumynų, 12 kg medaus, 28 kg cukraus.
Iš Kauno atvykę drabužių dezinfekcija užsiimančios UAB „Pelias“ atstovai visus surinktus rūbus dezinfekavo. Jie buvo supakuoti ir kartu su kita labdara išvežti į Ukrainą.

Vyko į Manevyčius

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės mero Jono Jaručio, kurio iniciatyva buvo paskelbta ši labdara ukrainiečiams, drabužių, maisto, medikamentų nugabenimas į Ukrainą derintas su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Valerijumi Žovtenko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video