2024/04/28

 

Į kaimą – su navigacija

Vyriausybės įpareigota suteikti adresus net ir mažiausių kaimo gyventojams Kupiškio rajono savivaldybė dar neturi lėšų naujoms gatvėms pažymėti specialiais ženklais.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Įsigaliojus Vyriausybės nutarimui, kad kiekvienam kiemui privalu suteikti adresą, dar ne viename Kupiškio rajono kaime tenka klaidžioti ieškant gatvės ar namo numerio. Davusi pavadinimus net ir mažiausių gyvenviečių gatvėms, rajono Savivaldybė kol kas neranda lėšų joms pažymėti lentelėmis.

Adresas tik dokumentuose

Į redakciją kreipėsi Gyvakarų kaimo gyventojas. Prisistatyti nenorėjęs vyras domėjosi, kas turėtų pasirūpinti, kad jo gyvenvietėje pagaliau atsirastų lentelės su gatvių pavadinimais ir namų numeriais. Jis pats gyvena Ažuolų gatvėje, tačiau savo adresą gali parodyti tik dokumentuose.

„Nedidelis tas mūsų kaimas – kelios gatvės. Bet jei kas nors skubu būtų, tektų kviesti greitosios medicinos pagalbos ekipažą, kas mus rastų pagal nurodytus adresus? Kol žmonių išklausinėtų, kur ligonis gyvena, šis ir numirtų“, – kalbėjo gyvakarietis.

Jo nuomone, rajono Savivaldybė nesirūpina mažų kaimų gyventojais. Pasak pašnekovo, mieste pažymėtos ir gatvės, ir namai, o rajono pakraščiuose – nykuma. „Gyvakarai nebeturi nieko: nei parduotuvės, nei mokyklos. Kodėl tik mieste viskas tvarkoma, gatvės naujos tiesiamos. Jaučiamės – atstumti“, – tvirtino Gyvakarų kaimo gyventojas.
Lenteles kabins patys

Dėl gatvių pavadinimų lentelių ir namo numerių kalbėjęs žmogus anksčiau kreipėsi į savo seniūnijos vadovą. Tačiau šis pažado pagelbėti kaimui nebeištesėjo.
Jį pakeitusi nauja seniūnė Raminta Ribokaitė nustebo, kodėl Gyvakarų gyventojai jai dar nepranešė apie savo problemą. Mat kiti Alizavos seniūnijos kaimai jau ėmėsi šiokių tokių darbų savo gatvėms pažymėti.
Pasak pašnekovės, Palėvenėlės ir Bakšėnų kaimo bendruomenės šiuo metu renka informaciją, kiek reikia lentelių, kokios jų rinkos kainos, ir bandys patys jas įsigyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video