2024/04/23

 

Tarnybiniai butai – tik reikalingiausiems specialistams

Kupiškio rajono Ekonomikos ir turto valdymo vedėja M. Pečkuvienė tvirtino, kad tarnybinių butų rezervas reikalingas, tačiau jiems įsigyti nėra lėšų.
Autoriaus nuotrauka

Kupiškio rajone yra šešiolika tarnybinių butų apgyvendinti specialistams, atvykusiems dirbti į rajoną. Pagal rajono Savivaldybės parengtą aprašą butai skiriami tam tikrų kategorijų darbuotojams, kurių rajonui trūksta: medicinos, švietimo ir kultūros darbuotojams, policijos pareigūnams. Savivaldybė norėtų įsigyti ir daugiau tarnybinių butų, tačiau neturi lėšų.

Sena tvarka nebegalioja, o naujos nėra

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, naują tarnybinių butų skyrimo tvarką Savivaldybės taryba tvirtins po sausio 1 d. „Iki Naujųjų metų tarnybiniai butai nebus skiriami. Pakeitimai padaryti dėl Vyriausybės atstovės Panevėžio apskrityje Rasos Šošič pastabų ir dėl naujo Lietuvos Respublikos Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo, įsigaliosiančio nuo sausio 1 d. Vyriausybės atstovė pareiškė pastabą dėl „manevrinių butų“ formuluotės. Patalpos, skirtos tam tikros kategorijos specialistams, turi būti vadinamos „tarnybiniais butais“, todėl buvo panaikinti Savivaldybės tarybos sprendimai, susiję su gyvenamųjų patalpų fondo formavimo ir butų nuoma. Nuo sausio 1 d. įsigalios naujas Lietuvos Respublikos Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymas. Panaikinus sprendimus, sena tvarka nebegalioja, o nauja gyvenamųjų patalpų fondo formavimo ir nuomos tvarka Savivaldybės tarybos bus patvirtinta po sausio 1 d., įsigaliojus naujam Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymui. Iki sausio 1 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turi parengti šio įstatymo poįstatyminius aktus“, – aiškino M. Pečkuvienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video