2024/04/28

 

Gatvės keičia vardus

Kupiškio rajono savivaldybės administracija privalės sutvarkyti besidubliuojančius adresus.
Autorės nuotrauka

Dvi Subačiaus miestelio gatvės gaus naujus pavadinimus. Šiokių tokių pokyčių turės ir kitos Kupiškio rajono gatvės. Tai padaryti rajono Savivaldybę įpareigojo nauja adresų keitimo tvarka.

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje patvirtintas pakoreguotas Pavadinimų gatvėms suteikimo, keitimo ir įtraukimo į apskaitą tvarkos aprašas.
Anksčiau duomenis apie gatvių pavadinimus Kupiškio rajono savivaldybės administracija privalėjo pateikti Registrų centrui. Dabar tokias žinias kaupia Adresų registro tvarkymo įstaiga.

Taip pat keitėsi ir kai kurie aprašo formalumai. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, nuo šiol renkant gatvės pavadinimą nebereikia jo derinti su Valstybine lietuvių kalbos komisija. Svarbiausia, kad vardas atitiktų taisyklingumo, vietovardžių oficialumo ir normiškumo, moralės kriterijus. Jis negali trikdyti visuomenės saugumo, viešosios tvarkos, kurstyti tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos ir diskriminacijos.

Pavadinimai gali būti Lietuvai ir krašto istorijai, mokslui, menui, kultūrai, politikai ir kitoms visuomenės gyvenimo sritims nusipelniusių žmonių vardai, istorinių šalies įvykių pavadinimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video